„Galima ir nesusitart dėl koalicijos, nėra garantijos, kad susitarsime“, – sakė G. Kirkilas po susitikimo su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda.

Jis teigė, kad kol kas nesidalijama postais, nes nėra gautas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atsakymas, ar jie jungiasi prie koalicijos. Jis dar patikslino, kad derybos yra tam, kad būtų sudaryta daugumos Vyriausybė, „o ne dabartinė (situaciją), kuri labai naudinga opozicijai, galima išiminėti korteles , blokuoti įstatymus, (…) tokiomis sąlygomis ypač prieš rinkimus jokia valdančioji koalicija dirbti negali“.

Jis nesileido į kalbas, kas bus, jei Lietuvos lenkų rinkimų akcija vis dėlto nesutiks jungtis.

„Aš tikiuosi, kad susitarsime“, – sakė G. Kirkilas.

Paklaustas, ar turi planą B, jis patikino, kad jie visada tokį planą turi.

„Mes visada turime planą B, bet anksti apie jį kalbėti, nes tai pablogins mūsų derybų sąlygas“, – sakė G. Kirkilas.

Socialdarbiečiai yra viena iš partijų – kartu su „valstiečiais“ ir tvarkiečiais formuojanti valdančiąją koaliciją. Šių partijų memorandume parašyta, kad šiai partijai turėtų atitekti Seimo pirmininko postas. Jį turėtų užimti G. Kirkilas.

Jis teigė, kad apie Seimo pirmininko personalijos klausimą su išrinktuoju prezidentu nekalbėta. Pasak jo, tokia yra politinė tradicija, kad sudarinėjant valdančiąsias koalicijas didžiausią frakciją Seime turinčiai partijai atitenka Ministro Pirmininko pozicija, o antrai pagal dydį - Seimo pirmininko postas.

Jie skaičiuoja, kad pagal frakcijos dydį jie turėtų gauti tris ministrų pozicijas. Partijos pirmininkas kol kas yra įvardinęs tik tai, kad socialdarbiečiai norėtų siūlyti savo žmogų į socialinės apsaugos ir darbo ministrus. Anot jo, premjeras tam yra pritaręs.

G. Kirkilas sakė, kad per susitikimą nebuvo kalbėta apie įstatymo projektą dėl rentų neišrinktiems Seimo nariams, kurį G. Nausėda žadėjo vetuoti, jei jis ateitų iki Prezidentūros. Į tokius planus G. Kirkilas reagavo ramiai.

„Mes priimame įstatymą o Prezidentas spręs. Visaip būna, būna, kad ir vetuojami įstatymai, būna, kad ir veto atmetamas. Šiuo atveju manau, kad susitarsime“, – sakė G. Kirkilas.

Pasak jo, per pokalbį buvo kalbėta apie Seimo Europos reikalų komiteto veiklą.

G. Kirkilas su socialdarbiečių frakcijos Seime seniūnu Andriumi Palioniu į susitikimą su G. Nausėda atskubėjo 20 min. anksčiau nei buvo planuota. G. Nausėda jau buvo susitikęs ir valstiečių-žaliųjų, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijų pirmininkais, premjeru Sauliumi Skverneliu.