Prezidento įstatymas numato, kad po Respublikos Prezidento rinkimų rezultatų oficialaus paskelbimo Vyriausioji rinkimų komisija ne vėliau kaip per penkias darbo dienas išrinktam kandidatui išduoda Lietuvos Respublikos Prezidento pažymėjimą.

Išrinktas Respublikos Prezidentas savo pareigas pradeda eiti rytojaus dieną pasibaigus Respublikos Prezidento kadencijai, po to, kai Vilniuje, dalyvaujant Tautos atstovams – Seimo nariams, prisiekia Tautai. Naujai išrinkto Respublikos Prezidento priesaika planuojama liepos 12 d.

Tą dieną, kai išrinktas Respublikos Prezidentas pradeda eiti pareigas, Vyriausybė grąžina jam savo įgaliojimus.

Vienuolikai Lietuvoje išrinktų Europos Parlamento narių Vyriausioji rinkimų komisija įteiks pažymėjimus Seimo Vitražo galerijoje.

Rinkimų į Europos Parlamentą įstatymas nustato, kad po galutinių rinkimų rezultatų paskelbimo VRK per 7 dienas išrinktiems kandidatams įteikia Lietuvos Respublikoje išrinkto Europos Parlamento nario pažymėjimus.

Taip pat įstatymas numato pareigą VRK pranešti Europos Sąjungos institucijoms apie rinkimų rezultatus ir išrinktų Europos Parlamento narių vardus ir pavardes.