„Taip, aš svarstau, tačiau kol kas nieko nesu nusprendusi. Aš gavau daug ir gerų pasiūlymų, labai įdomių, labai mane sudominusių ir suintrigavusių pasiūlymų, ką man toliau gyvenime veikti, ir aš per artimiausias porą savaičių apsispręsiu“, - DELFI teigė pati R. Janutienė.

DELFI žiniomis, žurnalistė R. Janutienė į politiką ketina sukti kartu su parlamentaro Naglio Puteikio vadovaujama Lietuvos centro partija (LCP). Tačiau ji pati kol kas vengia įvardinti politinę partiją, su kuria sutiktų eiti į valdžią.

Į politiką ketinanti sukti žurnalistė R. Janutienė tik patikino, jog naujos politinės partijos steigti neketinanti.

Tuo tarpu LCP pirmininko pavaduotojas Kristupas Krivickas antradienį DELFI patvirtino, kad partijoje „vyksta pokalbiai ir derybos, po kurių partijoje patvirtinsime kandidatus“, o R. Janutienė yra minima tarp pretendentų tapti LCP kandidate rinkimuose į Seimą.

Pasak K. Krivicko, jis pats taip pat ketina dalyvauti rinkimuose - Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje.

„Dėl manęs sprendimas jau priimtas, o dėl kitų dviejų apygardų bus sprendžiama artimiausiu metu“, - DELFI teigė vienas iš Lietuvos centro partijos vadovų.

Žiemgalos vienmandatės rinkimų apygardos teritorija apima dalį Pakruojo, Joniškio ir Šiaulių rajonų savivaldybių teritorijos.

DELFI primena, kad neseniai savo socialinio tinklo paskyroje R. Janutienė pranešė toliau netęsianti savo žurnalistinės karjeros „Lietuvos ryto“ televizijoje, kur paskutinius keletą metų vedė tris laidas.
Tam, kad priimtų sprendimą dalyvauti būsimuose rinkimuose į Seimą, pasak pašnekovės, yra keletas sąlygų.

„Visų pirma, mano interesas yra ne tik dalyvauti ar būti išrinktai į Seimą. Mano interesas yra eiti ir atstovauti žmonėms, kurie yra neatstovaujami – kurie sumoka daugiausia mokesčių į valstybės biudžetą ir negauna iš tos valstybės nieko. Kad tai daryti – neužtenka vienos apygardos. Aš netraktuoju Seimo nario vietos kaip darbo vietos, kaip būdo pratempti kelis metus uždirbant. Mano interesas yra kitas, ir mano tikslai yra didesni. Žmonės pavargo nuo tų virtuvinių rietenų, jiems reikia, kad politikai reaguotų į konkrečius dabar vykstančius dalykus, kaip, pavyzdžiui, Jurbarke ar dar kur nors. Tai tam reikia sąjungininkų, tam reikia didelės politinės jėgos ir didelės politinės valios. Mane domina daryti tai, ką aš dariau iki šiol – padėti žmonėms. Padėti tiems, kurie pagalbos nesulaukia dažniausiai jokios, t.y. tie, kurie sumoka daugiausiai, o iš valstybės gauna mažiausiai“, - DELFI antradienį sakė R. Janutienė.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Seimo nariai N. Puteikis ir „valstiečiams“ atstovaujantis Robertas Šarknickas lankėsi Jurbarko rajone, kur neseniai vykusio dešimtokų vakarėlio metu vienoje kaimo sodyboje buvo stipriai sužalota ir pasikėsinta išžaginti nepilnametė moksleivė. Nusikaltimo padarymu įtariamas taip pat nepilnametis vietos politikų sūnus.

Kartu su Seimo nariais N. Puteikiu ir R. Šarknicku į Jurbarką vyko ir R. Janutienė.

Vyriausioji rinkimų komisija jau nusprendė, kad rinkimai į atsilaisvinusias Gargždų ir Žiemgalos vienmandates rinkimų apygardas vyks šių metų rugsėjo 8-ą dieną.

Pakartotiniai Seimo rinkimai šiose apygardose organizuojami po to, kai jose išrinkti buvę Seimo nariai – „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius šių metų kovą laimėjo tiesioginiuose Klaipėdos rajono ir Joniškio savivaldybių merų rinkimuose.

Joniškio rajono savivaldybės meras V. Gailius sako apie žinomos žurnalistės R. Janutienės ketinimus sukti į politiką ir dalyvauti rinkimuose į Seimą išgirdęs iš DELFI.

„Kiekvienas turi teisę kandidatuoti, o ką aš palaikysiu ar nepalaikysiu, tai bus matyti tuomet, kai bus žinomi visi kandidatai“, - DELFI antradienį sakė vienas iš Liberalų sąjūdžio vadovų, buvęs parlamentaras V. Gailius.

Dar viena vieta Seime atsilaisvino po neseniai vykusių rinkimų į Europos Parlamentą. Vilniaus Žirmūnų vienmandatėje rinkimų apygardoje į Seimą išrinkta ekonomistė Aušra Maldeikienė buvo išrinkta į Europos Parlamentą nuo savo įkurto visuomeninio rinkimų komiteto „Aušros Maldeikienės traukinys“.

Lietuvos centro partijos pirmininko pavaduotojas, prodiuseris K. Krivickas sako, kad jo atstovaujama partija šioje apygardoje kalbina kandidatuoti buvusį LCP rinkimų į Europos Parlamentą sąrašo vedlį, dabartinį europarlamentarą Antaną Guogą.

Su pačiu A. Guoga susisiekti kol kas nepavyko.