Kalbėdamas apie būsimą inauguraciją G. Nausėda teigė, kad pompastiškos šventės detalės priklauso ne nuo jo. Jo teigimu, šventę organizuos greičiausiai šią savaitę susibursianti inauguracijos komisija.

Vis dėlto, išrinktasis prezidentas išsakė savo norą, kad vakarinė dalis būtų atvira visuomenei, o ne tik politikams.

„Labai norėčiau, kad keistųsi mūsų tradicijos, kad vakaro renginiai būtų atviri mūsų šviesuoliams, mūsų kultūrininkams, daugybei Lietuvos žmonių, kurie yra nusipelnę Lietuvai, kurie gali būti visiškai ne politikoje. Dėl to norėčiau tokių žmonių matyti daugiau“, – teigė G. Nausėda.

„Politikai, kas be ko, taip pat dalyvaus, bet manau, kad tai bus ganėtinai masiškas renginys, kuriame atsiras galimybių dalyvauti visiems“, – būsimos šventės viziją įvardijo išrinktasis prezidentas.

DELFI primena, kad jau kitą rytą po rinkimų G. Nausėda įvardijo dar vieną savo tikslą – atverti Prezidentūros duris. „Tartis, ieškoti sprendimų – tai ir yra Prezidentūros funkcija ir aš ketinu tą funkciją vykdyti labai sąžiningai“, – tvirtino naujai išrinktas Prezidentas.

„Mes atrakinsime duris Prezidentūroje, atrakinsime ne tam, kad kažkas ten vaikščiotų, bet tam, kad būtų organizuojami forumai, kurie pakylėtų patį forumų lygį, turiu galvoje kultūrininkų, švietimiečių forumus, – interviu DELFI po rinkimų yra kalbėjęs G. Nausėda. – Galėtų juose dalyvaujantys žmonės suteikti daugiau spalvų, prasmės šiems renginiams. Norime tuo pabrėžti, kad klausysimės, kokiomis nuotaikomis žmonės gyvena, kokie pasiūlymai gimsta jų galvose. Norime atverti Prezidentūrą ir regionų forumui, kuris galėtų tapti svarbiu veiksmu aktyvinant regionų politiką Lietuvoje, ieškant sprendimo būdų.“

Antradienio rytą surengtos spaudos konferencijos metu G. Nausėda dar kartą patvirtino, kad jo komandoje tikrai dirbs anksčiau įvardyti Povilas Mačiulis ir Aistis Zabarauskas. Daugiau komados narių išrinktasis prezidentas neįvardijo, nors patikino, kad vyksta derybos, asmenų istorijų patikrinimai, tad kai viskas bus aišku, visa komanda ir bus paskelbta.

Taip pat G. Nausėda įvardijo ir savo nuomonę dėl iš posto norinčio pasitraukti premjero Sauliaus Skvernelio. G. Nausėda teigė, kad tikisi, jog S. Skvernelis liks poste, o jei ne – mato ir kitų galimybių.

Kalbėdamas apie buitines detales, G. Nausėda įvardijo, kad didžiausias nepatogumas Prezidentūroje – nei jam, nei komandai nėra, kur pavalgyti.