„Rentoms neišrinktiems Seimo nariams nepritariu, ir, jeigu toks įstatymo projektas ateitų į Prezidentūrą, jis būtų vetuotas“, – sakė G. Nausėda.

Kaip rašė DELFI, kiek atnaujintą įstatymo projekto pataisą šių metų gegužę pateikė Seimo narys, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Siūloma Seimo nario rentos skyrimo ir mokėjimo nuostatus parengti jau iki šių metų gruodžio, o įsigaliotų jau nuo 2020 metų sausio. Seimo nario rentą siekiama įteisinti taisant Lietuvos akto signatarų statuso įstatymo pakeitimus. Šiame įstatyme nurodoma, kad valstybinė signataro renta mokama nuo teisės į šią rentą įgijimo dienos, taip pat, jei bus įteisinti pataisymai, būtų mokama ir Seimo nario bei Vyriausybės vadovo renta.

Tiesa, pataisymuose išbraukta šiuo metu įstatyme esanti sąlyga: „Valstybinė signataro renta skiriama nuo teisės į šią rentą įgijimo dienos, tačiau už praėjusį laikotarpį mokama ne daugiau kaip už 12 mėnesių, skaičiuojant nuo dienos, kurią Socialinės apsaugos ir darbo ministerija arba jos įgaliota institucija gavo visus reikiamus dokumentus“. Plačiau apie tai galima skaityti čia.