Į klausimą, ar prie komandos prisidės ir rinkiminės kampanijos metu kaip galima komandos dalis įvardyti Linas Kojala ir Vytautas Žukas, G. Nausėda atsakė: „Neatsitiko kol kas nieko, kodėl turėtume išbraukti juos iš potencialių kandidatų sąrašo“. Ir pridūrė, kad potencialių kandidatų yra ir daugiau.

G. Nausėda neįvardijo visos savo komandos teigdamas, kad „nenori dalinti trupiniais“. Jo teigimu, komanda formuojama. „Sekasi neblogai, galiu pasakyti šitą dalyką, po to įsijungia patikros procesai, reikia patikrinti šių žmonių praeitį, istorijas. Visi šie dalykai užima laiko“, – kalbėjo išrinktasis prezidentas.

Į klausimą, kas dirbs jo komandoje, ar prie jos prisijungs anksčiau paminėti asmenys, jis teigė: „Galiu paminėti, kad šitie žmonės, kurie buvo paminėti, dirbs, nes iš abiejų esu gavęs patikinimą. Dirbs ir daugiau žmonių iš mano komandos“.

G. Nausėda yra patvirtinęs, kad jo komandoje dirbs buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis ir komunikacijos specialistas Aistis Zabarauskas.

Į klausimą, koks bus P. Mačiulio indėlis į komandą, G. Nausėda atsakė nekonkrečiai - didelis.

Apie tai, kad politologas Linas Kojala ir kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas gali tapti jo komandos nariais, G. Nausėda įvardijo dar balandį, rinkiminės kampanijos metu. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad su jais šis įvardijimas nebuvo suderintas.

G. Nausėda sakė, kad, jei būtų išrinktas, norėtų, kad gynybos klausimais jam patarinėtų gen. ltn. J. V. Žukas, o užsienio politikos klausimais – L. Kojala.

Buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis yra įgijęs du bakalaurus – Vilniaus dailės akademijoje – dizaino bakalaurą, o Kauno technologijos universitete – ekonomikos.

P. Mačiulis kartu su Visvaldu Matijošaičiu kartu dirbo visuomeninėje organizacijoje „Vieningas Kaunas“, vėliau kartu pateko į Kauno miesto tarybą, ten ėjo ir Kauno vicemero pareigas.

Iš vicemero pareigų P. Mačiulis pasitraukė pernai rugsėjį teigdamas, kad nori prisidėti prie Vygaudo Ušacko rinkiminės kampanijos, tačiau ji ilgai netruko. V. Ušackas nusileido I. Šimonytei konservatorių vidiniuose rinkimuose ir baigė rinkiminę kampaniją.

Gruodį P. Mačiulis prisijungė prie G. Nausėdos štabo.

Kitas G. Nausėdos komandos narys Aistis Zabarauskas. A. Zabarauskas per visą prezidento rinkimų kampaniją buvo atsakingas už G. Nausėdos komunikaciją. Jis taip pat buvo tas žmogus, kuris padėjo kandidatui derinti darbotvarkę su žiniasklaida arba atskirais atvejais teikė komentarus apie štabo reikalus.

Iš A. Zabarausko profilio socialiniame tinkle „Linkedin“ matosi, kad nuo 2013 m. jis yra socialinių tinklų komunikacijos bendrovės „Unboxed“ patariamosios tarybos narys. Prieš tai – nuo 2004 iki 2018 m. jis yra dirbęs ryšių su visuomene agentūroje „Integrity PR“. Nuo 1996 iki 2004 m. jis yra dirbęs žurnalistu LRT. A. Zabarauskas yra baigęs magistro studijas Kardifo universitete Jungtinėje Karalystėje ir bakalauro studijas Vilniaus universitete.

Kandidatai tapti komandos dalimi

Politologas Linas Kojala nuo 2016-ųjų eina Rytų Europos studijų centro direktoriaus pareigas. Prieš tai L. Kojala daugiau nei trejus metus dirbo minėto centro Politikos ir analizės tyrimų skyriaus analitiku. Yra baigęs Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto doktorantūros studijas.

Kariuomenės generolas leitenantas Vytautas Jonas Žukas prieš tai dirbo kariniu atstovu Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos ir Europos Sąjungos, anksčiau ėjo Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vado pareigas.

V. J. Žukas yra baigęs Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą. Tarnauti krašto krašto apsaugoje pradėjo 1990 metais. Buvo Lauko kariuomenės brigados Kauno motodesantinio bataliono vadu, Motorizuotos pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadu, Lietuvos gynybos atašė Vokietijoje, Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybos vadu.