„Valstiečių“ lyderis teigia pozityviai vertinąs G. Nausėdos iniciatyvas kalbėtis, nes, pasak jo, tai rodo siekį išlaikyti stabilumą šalyje.

G. Nausėdos atstovas spaudai Aistis Zabarauskas Eltai patvirtino, kad darbo susitikimas vyks Prezidentūroje.

R. Karbauskis teigė negalįs pasakyti, kokioms temoms daugiausiai bus skiriama dėmesio, nes, tvirtino jis, susitikimo iniciatorius yra G. Nausėda.

„Temos bus tokios, kokias pasiūlys išrinktais prezidentas“, – Eltai sakė R. Karbauskis.
Visgi, numano politikas, nemažai dėmesio turėtų būti skiriama valdančiosios daugumos stiprinimo klausimams aptarti.

„Tikriausiai bus kalbama apie (valdančiųjų – ELTA) siekį sudaryti stabilią koaliciją ir, kad būtų suformuota pakankamą palaikymą turinti valdžia“, – teigė jis.

Galiausiai R. Karbauskis pabrėžė teigiamai vertinąs G. Nausėdos iniciatyvą kalbėtis su valdančiųjų atstovais, nes, pasak jo, tai rodo interesą išlaikyti stabilumą valstybėje.

„Iš to, ką matau – iš išrinktojo prezidento pastangų – yra rūpestis, kad stabilumas valstybėje būtų išsaugotas. Toks pats yra ir mūsų interesas“, – sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir „valstiečiai“ pasirašė partijų memorandumą dėl koalicijos plėtimo. Susitarime pažymima, kad dabartinis premjeras savo postą turėtų išlaikyti, o Seimo pirmininko postą siūlys Socialdemokratų darbo partija. LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas patvirtino, kad partija siūlys būtent jo kandidatūrą.

Penktadienį G. Nausėda, buvo susitikęs su premjeru Sauliumi Skverneliu. Po susitikimo išrinktasis prezidentas teigė, kad su Vyriausybės vadovu buvo kalbėta apie Ministrų Kabineto formavimą.