G. Nausėdos atstovas spaudai Aistis Zabarauskas BNS patvirtino, kad susitikimas su R. Karbauskiu Prezidentūroje vyks 13 valandą.

Apie išrinktojo prezidento susitikimą su G. Landsbergiu BNS patvirtino pats konservatorių lyderis. Šis susitikimas vyks 15 valandą.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, nors žadėjęs atsistatydinti premjeras dar neatsako, ar tęs darbą po prezidento inauguracijos liepos 12-ąją.

Partijos taip pat sutarė, kad Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“, bet „valstiečių“ deleguotas parlamento vadovas Viktoras Pranckietis atsistatydinti atsisako.

Anksčiau „valstiečiai“ žadėjo trauktis iš valdžios, jeigu S. Skvernelis nepateks į antrą prezidento rinkimų turą, o partija nelaimės Europos Parlamento rinkimų.

S. Skvernelis liko trečias, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iškovojo du mandatus Europos Parlamente ir pagal gautų balsų skaičių nusileido opoziciniams konservatoriams ir socialdemokratams.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai turi didžiausią opozicinę frakciją Seime su 34 nariais.