Laisvės partiją kuria dar prieš savivaldos rinkimus Liberalų sąjūdį palikusi Seimo narė Aušrinė Armonaitė ir sostinės meras Remigijus Šimašius.

Bus renkamas partijos pirmininkas ir jo pavaduotojai, valdyba, etikos ir skaidrumo bei kontrolės komisijos, tvirtinama programa ir kt.

Iniciatyvinė grupė skelbia, kad naujos partijos tikslas – grąžinti į Lietuvos politiką pamatinę liberalizmo idėją – individo laisvę ir atsakomybę, taip pat sukurti atsvarą įsivyravusiai draudimų politikai.

„Mūsų tikslas yra atstovauti liberalioms laisvės ir teisingumo idėjoms. Mes iš naujo jų neišradinėjame, bet norime nuosekliai, nuoširdžiai, garsiai ir drąsiai joms atstovauti“, – BNS sakė A. Armonaitė.

Jos teigimu, bendražygiai apklausoje nurodė, kad tarp naujos jėgos prioritetų turėtų būti švietimas, žmogaus teisės ir ekonomika.

Pasak Seimo narės, steigiamajame suvažiavime ketina dalyvauti apie 1 tūkst. žmonių, iš viso steigėjais užsiregistravo 2,5 tūkst. asmenų.

„Matome, kad yra labai didelis susidomėjimas, kad šita politinė jėga yra reikalinga“, – BNS sakė parlamentarė.

Ji savo kandidatūrą kelia į partijos pirmininkus.

Pirmininkas bus renkamas visų suvažiavimo dalyvių elektroniniu būdu.

„Mūsų artimiausias tikslas yra dalyvauti 2020 metų Seimo rinkimuose. Kol kas tik nėra aišku, kada jie vyks, ar jie vyks rudenį, ar pavasarį“, – teigė A. Armonaitė.

Anot jos, naujoji politinė jėga yra pajėgi suformuoti savo skyrius 30 miestų ir rajonų.

„Per 90 proc. yra visiškai nauji, niekada nedalyvavę politikoje žmonės ir dalis žmonių yra dalyvavę liberaliuose partijose. Smagu turėti naujų žmonių, šviežio vėjo, tačiau kartais reikia ir patirties. Tikėkimės, kad tai pavyks suderinti“, – BNS sakė politikė.

Šiuo metu Lietuvoje yra 24 veikiančios partijos.