„Noriu informuoti, kad buvau susitikęs su išrinktuoju prezidentu. Turėjom konstruktyvų pokalbį. Noriu padėkoti už dalykinį, konstruktyvų bendravimą ir bendradarbiavimą”, - sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar jis formuos Vyriausybę ir liks vadovauti ministrų kabinetui, S. Skvernelis aiškino, kad savo nuomonę jau yra pasakęs anksčiau ir daugiau ta tema nekalbės. „Sprendimai bus liepos 12 d. Šiandien nieko naujo pasakyti negaliu”, - sakė premjeras.

Paklaustas, ar liks poste dar kartą, S. Skvernelis nuo tiesaus atsakymo išsisuko. „Nenoriu komentuoti, nes nėra naujų aplinkybių, kai bus mano sprendimas, jis bus išsakytas ir pagrįstas”, - aiškino premjeras.

Ministras Pirmininkas teigė, kad apie ministrų personalijas nebuvo kalbama.

„Apie personalijas ir pozicijas nebuvo kalbama“, - sakė S. Skvernelis.

Susitikimą su G. Nausėda jis įvertino taip: „Tai yra darbinis dalykiškas labai konstruktyvus pokalbis“.

Jis teigė negalįs šiuo metu taip paprastai atsakyti į klausimą, ar po Prezidento inauguracijos liks premjeru, ar atsistatydins.

„Gyvenime yra tokios situacijos, kur nei paprastų klausimų, nei atsakymų, nėra, nemanau, kad tai yra labai paprasta situacija“, - sakė S. Skvernelis.

Į klausimus konkrečių atsakymų pateikti nenorėjęs S. Skvernelis pridėjo, kad „laukiu naujo prezidento inauguracijos”.

Anot jo, ne anksčiau nei liepos 12-ąją bus galima kalbėti apie tai, ar jis formuos Vyriausybę.

Taip pat jis sakė, kad artimiausiu metu ketina susitikti su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderiu Valdemaru Tomaševskiu, kad aptartų jo vadovaujamos politinės jėgos dalyvavimą valdančioje koalicijoje.

S. Skvernelio taip pat teirautasi, kaip vertina Ramūno Karbauskio raginimą iš pareigų trauktis Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui.

„Tai (Seimo pirmininko pozicijos užleidimas socialdarbiečiams – DELFI) numatyta memorandume. Toks pageidavimas partnerių. Šiandien toks sprendimas. Manau, jis pagrįstas. Apie Seimo pirmininką galiu pasakyti, kad sėkmingai dirbame kartu”, - kalbėjo premjeras.

„Tai yra Valstiečių sąjungos vidaus problemos, apie kuriuos diskutuoja partijos nariai”, - reziumavo S. Skvernelis.

Galiausiai S. Skvernelio buvo paklausta, ar balsuotų už Seimo pirmininko V. Pranckiečio pašalinimą iš užimamų pareigų. Jis teigė, kad parodys laikas.

Trumpos spaudos konferencijos pabaigoje S. Skvernelis neatsakė, ar sulaukė G. Nausėdos palaikymo formuojant Vyriausybę. „Apie personalijas ir pozicijas nebuvo kalbama”, - sakė S. Skvernelis.

Pats G. Nausėda po susitikimo su premjeru žurnalistams taip pat trumpai paaiškino, apie ką buvo kalbėta.

„Aptarėme vidaus politinę situaciją, Seime, planus formuoti Vyriausybę. Šiandien būtų sudėtinga pasakyti, kaip Vyriausybė atrodys. Turi būti atsakyti klausimai dėl sudėties, koalicinės sutarties”, - teigė G. Nausėda.

Anot jo, ministrų pavardės dar kol kas nebuvo svarstytos. „Apie kandidatūras kalbėti dar per anksti. Ketinu aktyviau dalyvauti Vyriausybės formavime. Mano įsitikinimu, laukia labai atsakingas metas”, - sakė išrinktasis prezidentas.