„Pagrindinė susitikimo tema yra tolesnė Vyriausybės veikla. G. Nausėda, kaip kandidatas, yra ne kartą pasisakęs tuo klausimu. Šiuo atveju bus įdomi išrinktojo prezidento pozicija. Tai yra susitikimas, kuris yra lauktas ir kuris yra anonsuotas pakankamai seniai“, – DELFI sakė S. Malinauskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad ir valdančiosios koalicijos lyderiai ir pats Ministras Pirmininkas yra sakęs, kad nuo to, „kiek pasitikėjimo turės iš išrinktojo prezidento, labai stipriai priklausys, kas vadovaus Vyriausybei“.

„Visa tai priklausys nuo to, kaip susiklostys pokalbis, kaip savo poziciją įvardins šalies vadovas. Ministras Pirmininkas yra sakęs, kad ilgai netemps (pasakyti). Jo viešai įvardinta pozicija nuo kampanijos nesikeitė. Jis nėra davęs jokių oficialių atsakymų. Jis vertina ir dėkoja už paramą, kurią išreiškė (valstiečių-žaliųjų) partijos taryba, frakcija, galiausiai, ir (besiformuojanti) valdančioji dauguma jį irgi mato kaip Ministrą pirmininką. Jis nori išgirsti, kokia yra išrinktojo šalies vadovo pozicija, nuo to priklausys, visi tolesni sprendimai“, – sakė S. Malinauskas.

Skirmantas Malinauskas

Premjero patarėjas sakė, kad S. Skvernelis į susitikimą nenusineš preliminaraus būsimo Ministrų Kabineto narių sąrašo. Pasak jo, šiuo metu derybose dėl valdančiosios koalicijos plėtros kalbamasi apie tai, kokie turėtų būti esminiai Vyriausybės tikslai likus pusantrų metų iki Seimo rinkimų.

„Reikia suderinti daug klausimų, kurie yra sunkiai suderinami. Daugelis ateina su savo norais, rinkiminiais įsipareigojimais, reikia žiūrėti į valstybės finansines galimybes.

Memorandumas reiškia, kad noras susitarti yra, tačiau tikrai nėra aišku dėl konkrečių ministrų pozicijų. Vienintelis aiškus dalykas, kuris yra įvardintas memorandume, tai kad nurodyta, kad Seimo Pirmininko pozicija galėtų atitekti socialdarbiečiams. Visa kita nėra įvardinta – jokie skaičiai, proporcijos, asmenybės“, – sakė S. Malinauskas.

Ministro Pirmininko darbotvarkėje yra nurodyta, kad S. Skvernelio ir G. Nausėdos susitikimas vyks 14.30 val. Prezidentūroje. Valdančiąją koalciją šiuo metu formuoja valstiečiai-žalieji, socialdarbiečiai ir „tvarkiečiai“.