„Vis dėlto V. Pranckietis, nepaisant to, kad yra iš LVŽS, o aš fanė tos sąjungos nesu, tapo ilgainiui Seimo darbe ta figūra, kuri stengiasi ieškoti kompromiso. Jis, matyt, ir kaip žmogus pagaliau suvokė, kokia yra Seimo pirmininko misija“, - penktadienį „Žinių radijui“ sakė A. Armonaitė.

Taip pat, sakė ji, neužtenka vienam žmogui panorėti, kad V. Pranckietis pasitrauktų iš pareigų. To, pasak jos, negarantuoja ir ketvirtadienį pasirašytas memorandumas dėl koalicijos stiprinimo.

„Ne memorandumas ar kažkokia idėja vieno žmogaus galvoje atšaukia Seimo pirmininką, o tai daro visas Seimas“, - konstatavo parlamentarė.
Prieš vykstant balsavimui dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku V. Pranckiečiu, A. Armonaitės teigimu, ji dar gerai apgalvos savo pasirinkimą. Tačiau, pridūrė ji, šioms pareigoms V. Pranckietį delegavusios „valstiečių“ frakcijos palaikymas yra taip pat labai svarbus.

„Aš asmeniškai dar tikrai pagalvosiu, kaip balsuoti, nes svarbu yra ir stabilumas. Kita vertus, jeigu V. Pranckietis savo jį delegavusioje frakcijoje neturi palaikymo, o tas jau, matyt, akivaizdu, tai jam išsilaikyti Seimo pirmininko poste bus labai sunku“, - konstatavo politikė.

Ketvirtadienį „tvarkiečiams“, „socialdarbiečiams“ ir „valstiečiams“ pasirašius memorandumą dėl koalicijos plėtimo, Seimo pirmininko postas jame buvo numatytas Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.
Pats V. Pranckietis ketvirtadienį sakė neketinąs atsistatydinti, nes jo pareigybė yra statutinė, tad iš pareigų jis galėtų būti pašalintas tik Seimui pareiškus nepasitikėjimą juo slaptu balsavimu.