„Tai yra labai sudėtinga dėlionė. (...) Diskusijos yra kur kas sudėtingesnės, negu čia mūsų vietiniams politikams gali atrodyti“, - ketvirtadienį Seime sakė konservatorius.

„Yra europinės partijos, kurios dabar sudaro koaliciją, ir neaišku, kurios sudarys. Ar tai bus Europos konservatoriai, ar Europos socialistai, Europos liberalai ar Europos žalieji, nuo to labai daug dalykų priklauso, kam ir kokiai partijai klius kvota“, - paaiškino G. Landsbergis.

Pasak jo, visko gali būti, kad ta kvota atiteks ir konservatoriams.
„Tada netikėtai Lietuvos konservatorių balsas tampa irgi lygiai taip pat visai nemenkai svarbus visoje komisarų dėlionėje“, - sakė konservatorių lyderis.

Nors, pasak jo, balsavimas bus Seime, jis priminė, kad dabartinis Komisijos vadovas yra Europos konservatorių partijos žmogus, ir jis gali tiesiog nepriimti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos siūlomos kandidatūros, tad siūlė valdantiesiems neskubėti įvardinti konkrečių kandidatų pavardžių.
„Kol kas nesiimčiau labai svarstyti. Siūlyčiau kur kas mažiau pavardžių pasakyti, negu pasakyti jų per daug iš anksto“, - sakė parlamentaras.

„Jeigu yra pasakyta pavardė per anksti, dažniausiai ta pavardė Briuselyje toli nenueina“, - konstatavo G. Landsbergis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį „Žinių radijuje“ V. Sinkevičius teigė, kad premjeras S. Skvernelis, jo nuomone, šiam postui tiktų, o pozicijos atiduoti kitoms partijoms jis nemato prasmės.