Pasak ministro, kol kas pagrindinis klausimas valdančiojoje frakcijoje yra tvarios Vyriausybės suformavimas, tačiau, teigė jis, Europos komisaro postas LVŽS partijai yra svarbus.

„Mes esame didžiausia valdančioji dauguma, (...) tad tai yra svarbi pozicija mūsų partinei statybai“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė V. Sinkevičius.

„Nematau reikalo atiduoti pozicijos kažkam“, - pridūrė jis.
„Valstiečio“ teigimu, premjeras Saulius Skvernelis, jo nuomone, šiam postui tiktų, vis dėlto, pažymi ministras, toks scenarijus dar nebuvo svarstytas.

„Tokio scenarijaus negirdėjau, bet jisai tiktų. (...) Negirdėjau nė vienos pavardės dar artikuliuojamos. Praktiškai visus ministrus esu girdėjęs, kad jie galėtų važiuoti, tai kol kas tokio realaus kandidato nėra“, - sakė V. Sinkevičius.

Europos Komisiją sudaro 28 eurokomisarai – po vieną iš kiekvienos Europos Sąjungos narės. Kiekvienas iš jų yra atsakingas už tam tikrą politikos sritį. Nuo 2014 metų Lietuvą EK atstovauja socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis. Jis atsakingas už sveikatos ir maisto saugos sritį.