Pasak komisijos pirmininkės Agnės Širinskienės, išsakyti argumentai kelia didelį susirūpinimą.

„Kaip matote, tie pasisakymai jau yra ne iš vieno asmens, mes jau turėjome prokuroro Vagnerio liudijimą, šiandien prokuroro Rėksnio, tai kartotinumas paprastai yra požymis, kad problema realiai egzistuoja“, - po komisijos posėdžio sakė A. Širinskienė.

Anot jos, yra planuojama apklausti ir kitus prokurorus, apie kuriuos šiandien kalbėjo posėdyje dalyvavę prokurorai. J. Rėksnys buvo išskyręs Mindaugą Dūdą, kuris, pasak jo, patyrė prezidentūros spaudimą dėl CŽV kalėjimo Lietuvoje bylos, taip pat komisijos posėdžio metu kitas prokuroras G. Jasaitis kalbėjo apie nepotizmą Generalinėje prokuratūroje, visa tai žinant generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui.
„M. Dūdą kviesimės tikrai, manau, į kitą posėdį, o Pašilį taip pat teks išklausyti“, - po posėdžio teigė A. Širinskienė, tačiau dėl tolimesnio E. Pašilio darbo ji prognozių pateikti nesiryžo.

Pasak A. Širinskienės, reikėtų tobulinti generalinio prokuroro skyrimo mechanizmą, prokuratūros savivaldos galimybę, tačiau tam turi pritarti Prezidentūra.

„Prezidentas yra tas, kuris rodo Seimui vieną ar kitą iniciatyvą“, - priminė komisijos pirmininkė.