„Turi būti atverstas naujas derybų lapas, taip, kaip ir įvyksta po Seimo ar Prezidento rinkimų. Kviečiasi koalicijos galimus partnerius, atverčiame naują baltą lapą ir žiūrime, kuo mes galime Vyriausybės programą papildyti. Pavyzdžiui, kuomet mes (valdančiąją. – ELTA) frakciją norėjome palaikyti, praeitų metų rugpjūčio 18 dieną buvo iškelti „Tvarkos ir teisingumo“ pasiūlymai.

Tie pasiūlymai dar nėra įgyvendinti: statutinių pareigūnų pensijos grąžinimas per krizės metu nustatytą laiką, neapmokestintų pajamų dydis mamoms auginančioms vaikus, vaiko pinigai ir vaiko priežiūros atostogos, seniūnų tiesioginiai rinkimai ir t.t.

Tai šiuos neįgyvendintus dalykus turime įkelti į koalicinį susitarimą, o vėliau juos įkelti ir į Vyriausybės programą, ir tokiu atveju bus galima juos įgyvendinti ir vykdyti (...) Vyriausybės biudžetas jau pradedamas formuoti ir liepos pirmai dienai jau turime šiokius tokius matmenis", - Eltai teigė R. Žemaitaitis.

Pasak jo, TT postai valdžioje nėra svarbiausias dalykas, bet, R. Žemaitaičio teigimu, jie turėtų pasiūlyti puikių žmonių Finansų ir Teisingumo ministerijoms.

„Esu sakęs, kad ir Finansų ministerijoje, Teisingumo ministerijoje turime puikių žmonių pasiūlyti. Bet tai nėra pagrindinis dalykas. Svarbiausia, kad būtų įgyvendinta iškelta programa, kad neatsitiktų taip, jog esame valdančiojoje daugumoje, o programa nevykdoma", - teigė jis.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R. Karbauskis antradienį žadėjo kreiptis į Lietuvos socialdemokratų darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkus, siūlydamas pradėti derybas dėl valdančiosios koalicijos praplėtimo.
„Aš kreipsiuosi rytoj į trijų partijų pirmininkus - dabartinių partnerių - Socialdemokratų darbo,„Tvarkos ir teisingumo“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, kviesdamas pradėti derybas dėl išplėstos koalicijos“, - antradienį vakare po tris valandas trukusio Seimo „valstiečių“ frakcijos posėdžio žurnalistams sakė frakcijos seniūnas R. Karbauskis.

Pasak jo, sudaryta yra derybų grupė iš 4 asmenų. „Frakcija delegavo tuos asmenis, balsavo ir atitinkamai, jeigu tos partijos pasiryš derėtis, iš tikrųjų prasidės derybų procesas“, - sakė jis.
R. Karbauskis atsisakė nurodyti derybininkų pavardes, tačiau, kalbėdamas apie derybų formatą, pridūrė, kad dar papildomai jose dalyvaus jis pats kaip partijos pirmininkas ir premjeras Saulius Skvernelis.

R. Karbauskis pakartojo, kad „valstiečiai“ yra pasiryžę toliau dirbti valdančiojoje koalicijoje.