„Tai tapo akivaizdu jau labai seniai, kai partijos veidas – frakcija dažnai išskirtiniais balsavimais palaikydavo „valstiečių“ politiką, o kartais – ir draudimų politiką. Lyderis ir valdyba į pirmą areną keldavo klausimus apie tarpusavio santykių aiškinimąsi, o ne politines darbotvarkes. Tuomet tampa akivaizdu, kad organizacija yra tik apie save, o ne apie liberalią idėją“, – Eltai sakė A. Armonaitė, pabrėždama, kad dėl šios priežasties šeštadienį ir bus steigiama nauja liberali jėga Lietuvoje.

„Akivaizdu, jog smulkūs, vienadieniai interesai, vidiniai pykčiai iš esmės nustelbė tą liberalią darbotvarkę, ir mūsų Laisvės partijos tikslas – auginti liberalią idėją ir jai atstovauti, kad tai būtų prioritetas“, – sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, liberalus rinkėjas yra kritiškas, todėl išsirinkti liberaliausią partiją Lietuvoje, jam nebus sudėtinga.

„Aš manau, kad Lietuvoje yra labai daug žmonių, kurie vertina tokias vertybes kaip laisvė ir atsakomybė, kurie mano, kad švietimas ir laisvos asmenybės ugdymas yra prioritetas, kurie mano, kad žmogaus teisės turėtų turėti vietą Lietuvos politikoje. Ekonomikoje kuriantys žmonės turi turėti erdvę savo iniciatyvai, o ne būti užkrautiems biurokratijos. Aš manau, kad rinkėjai kelia aukštus reikalavimus tai laisvės idėjai, todėl mes ir kuriame partiją – kad laisvės idėja politinėje arenoje nenumirtų“, – teigė ji.

Šeštadienį – pirmasis Laisvės partijos suvažiavimas, kuriame ne tik tvirtinama programa bei simbolika, bet taip pat renkamas ir pirmasis partijos pirmininkas. Į pirmininko postą taikosi viena iš partijos steigėjų A. Armonaitė.