„Derybos dėl koalicijos prasidės šiandien arba rytoj. Mes bandysime išplėsti koaliciją. Bandysime kviesti kolegas dalyvauti, o stipri koalicija reikalinga tam, kad galėtume įgyvendinti pokyčius, kurie reikalingi Lietuvos žmonėms (...) Jūs puikiai žinote, ką mes ketiname kviesti – Lenkų rinkimų akciją ir Tvarką ir teisingumą", - teigė jis.

Pasak R. Karbauskio, frakcija džiaugiasi, kad išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos požiūris į ateitį sutampa su jų. Sustiprinus koaliciją, R. Katbauskio teigimu, bus kalbama su G. Nausėda dėl bendrų politinių tikslų.

„Mes turime naują valstybės vadovą, labai svarbu, kad darniai dirbtume ir tos užduotys, kurios išsakytos ir mūsų programos, ir prezidento, leis gerinti žmonių gyvenimą. Bus stiprinama koalicija ir tinkamai šnekamasi apie tai su išrinktuoju prezidentu, ką mes turime padaryti vardan žmonių gerovės (...) Prezidento požiūris į valstybės ateitį sutampa su mūsų", - teigė jis.

Paklaustas, kiek iš trejų vykusių rinkimų Lietuvoje laimėjo „valstiečiai“, R. Karbauskis atsakė: „Visus trejus“.

EP rinkimai baigėsi, turime naujai išrinktą prezidentą, kartu su juo ieškosime sprendimų, kurie gerintų Lietuvos gyvenimą, ir iš tikrųjų darniai dirbsim (...) Visus trejus (rinkimus laimėjome. – ELTA)", - teigė R. Karbauskis.