Anot A.Širinskienės, ji yra patenkinta tuo, kad buvo išrinktas G. Nausėda, kuris, jos žodžiais, yra pasiruošęs diskutuoti ir bendradarbiauti.

„Aš matau žmogų, kuris yra linkęs diskutuoti ir bendradarbiauti. Jis bando vienyti, manau, kad jį palaiko įspūdingas žmonių skaičius. Tai rodo, kad Lietuvos visuomenė suprato, kad jis gali suvienyti, įnešti daugiau darnos. Žiūriu į jį su didele viltimi, bendravimas su prezidentu ir jo patarėjais yra neišvengiama kiekvieno komiteto darbo dalis. Anksčiau buvo sunku, kai to bendradarbiavimo nebūdavo, kai gaudavome veto be jokio paaiškinimo“, – laidoje sakė A. Širinksienė.

„Jis turėtų užtikrinti darnesnį darbą su valdančiąja daugume, mes tikrai laukiame, kad Vyriausybė, Seimas ir Prezidento institucija turės galimybę viską pradėti nuo pradžių, nuo dialogo. Sakyčiau, kad Lietuvos žmonės, kurie matė daug politinių debatų, kurie ne visada buvo garbingi, nusipelnė laiko, kai būtų ramu ir darbu“, – taip pat sakė A. Širinskienė.

Kalbėdama apie pasiektus rezultatus EP rinkimuose, politikė neslėpė, kad rezultatas neypatingai džiugina.

„Objektyviai vertinant, pasiekėme du kartus daugiau, mes paaugome, bet klausimas, ar paaugome tiek, kiek norėjome“, – įvertino Agnė Širinskienė.

TS–LKD laimėjo Europos Parlamento rinkimus, iškovojusi daugiausiai, 3 mandatus bei į EP deleguos buvusį premjerą Seimo narį Andrių Kubilių, Vytauto Didžiojo universiteto profesorių Liudą Mažylį bei buvusią krašto apsaugos ministrę parlamentarę Rasą Juknevičienę.

Konservatorių kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė, gavusi trečdalį rinkėjų balsų antrajame rinkimų ture nusileido G. Nausėdai, surinkusiam 66 proc. balsų.

Paklausta apie tai, kodėl rinkimus pralaimėjo Ingrida Šimonytė, A.Širinskienė neslėpė nusivylimo jos pasirinkta retorika.

„Manyčiau, kad politikoje visada yra klaida patyčios ir agresyvumas, bandymas sumenkinti priešininkus. Tas pyktis, bandymas užsipulti Nausėdą, nebuvo tas dalykas, kuris traukė rikėjus“, – apie galimas I.Šimonytės klaidas DELFI kalbėjo A.Širinskienė.

Paklausta apie tai, kaip vertina Gabrieliaus Landsbergio žodžius, kad „valstiečių“ gretose galimai yra 15 žmonių, kurių netenkina dabartinė situacija frakcijoje, politikė tikino, kad tokius skaičius ji sunkiai įsivaizduoja.

„Tokius skaičius sunkiai įsivaizduoju. Taip, diskusijų dėl vieno ar kito kelio yra, bet tokių diskusijų yra kiekvienoje frakcijoje. Surasti tokį kiekį žmonių, manau, kad yra sena konservatorių svajonė. Mes ne kartą girdėjome, kad mes skilsime, po Džiugelio išėjimo irgi buvo apie tai kalbėta. Aš tikrai sunkiai įsivaizduoju tokią situaciją“, – laidoje sakė A.Širinskienė.

Pasiteiravus, kaip vertintų tokį kolegų žingsnį, pavyzdžiui, palikti frakciją, ji aiškino, kad tam tikra prasme tai būtų išdavystė.

„Aš tai vertinčiau kaip tam tikrą moralinę išdavystę. Būtų sunku pasakyti, kokios priežastys tai galėtų lemti. Aš manau, kad konservatoriai tiesiog bando išbalansuoti frakciją ir paskleisti melagingą žinią“, – sakė A.Širinskienė.

Daugelį žmonių nustebino sekmadienį S.Skvernelio pasakyti mįslingi pareiškimai apie galimą naują politinį darinį. Paklausta, ką mano apie tokius jo žodžius, A.Širinskienė tikino, kad tikisi netrukus sulaukti detalesnio atsakymo, ką turėjo omenyje pats premjeras.

„Aš tikiuosi, kad netrukus ponas Skvernelis mums paaiškins, ką jis turėjo omenyje. Dabar tikrai nenoriu to interpretuoti, manau, mes turime visas galimybes dirbti ir įgyvendinti programą“, – DELFI kalbėjo Seimo narė.