Europos Parlamento nariais išrinkti ir dabartiniai Lietuvos Seimo nariai: Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė, Juozas Olekas ir Aušra Maldeikienė. Prieš pradėdami eiti pareigas, jie turės atsisakyti nesuderinamų pareigų – Seimo nario mandatų. Jiems išvykus dirbti į Europos Parlamentą, Seime juos pakeistų kiti politikai.

A. Kubilius, R.Juknevičienė, J. Olekas į Seimą yra išrinkti daugiamandatėje rinkimų apygardoje, todėl juos Seime turėtų pakeisti sąrašo eilėje esantys kandidatai. A. Maldeikienė yra išrinkta Vilniuje, Žirmūnų apygardoje, todėl komisija spręs, ar čia turėtų būti organizuojami nauji rinkimai į Seimą.

„Jei Seimo narys išrinktas daugiamandatėje rinkimų apygardoje, VRK spręs, kam atitenka jo vieta, tai bus pirmasis už brūkšnio esantis kandidatas. Jeigu parlamentaras išrinktas vienmandatėje apygardoje, ten bus organizuojami nauji rinkimai. Jie nebus organizuojami, jei tas laikotarpis patenka į tą įstatyme numatytą laikotarpį, kai nereikėtų organizuoti naujų rinkimų. Išanalizuosime situaciją ir priimsime vienokį ar kitokį sprendimą“, - žurnalistams sakė L. Matjošaitytė.

Per sekmadienį vykusius rinkimus Europos Parlamento nariai Petras Auštrevičius, Vilija Blinkevičiūtė, Bronis Ropė, Valdemaras Tomaševskis ir Viktoras Uspaskichas buvo perrinkti dar vienai kadencijai Europos Parlamente.

VRK, išnagrinėjusi visus skundus ir nustačiusi visus rinkimų rezultatus, galutinius rinkimų rezultatus turi patvirtinti ne vėliau kaip per 7 dienas po rinkimų. Galutiniai rezultatai bus skelbiami VRK interneto svetainėje.

Rinkimuose į Europos Parlamentą turėjo teisę balsuoti 2 490 514 rinkėjų, rinkimuose dalyvavo – 1 322 036 rinkėjai (53,08 proc).