„Dėkoju visiems, kurie šiuose Europos Parlamento rinkimuose balsavote už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatus. Per 157 tūkstančių žmonių balsas lėmė, jog LVŽS dabar turės ne vieną, o du Europos Parlamento mandatus. Džiaugiuosi, jog Europos Parlamento mandatą išsaugojo Bronis Ropė, kurio tarnystė Lietuvai turi tapti sektinu pavyzdžiu“, - rašė politikas. Kartu jis pasveikino išrinktąjį Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą.

„Dėkoju visiems, atlikusiems savo pilietinę pareigą rinkimuose, ir sveikinu Lietuvos Prezidentu išrinkus Gitaną Nausėdą. Tikiuosi, jog naujasis Prezidentas paskatins mus eiti dialogo ir darnos keliu, vardan visų Lietuvos žmonių gerovės“, - feisbuke rašė R. Karbauskis.

Nei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R.Karbauskis, nei naujai išrinkti jų atstovai į EP Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje aptarti Prezidento ir EP rinkimų taip ir nepasirodė. Vienintelis konferencijoje pasirodęs LVŽS štabo vadovas Linas Kontrimas teigė, kad toks buvo partijos sprendimas.

ELTA primena, kad sekmadienį komentuodamas EP rinkimų rezultatus, LVŽS pirmininkas R. Karbauskis jais buvo nusivylęs.

LVŽS sąrašas EP rinkimuose surinko 12,60 proc. balsų ir gavo du mandatus. Juos EP atstovaus Š. Marčiulionis bei europarlamentaro patirties jau turintis B. Ropė.