„Mano nuomone, atliktas įdirbis matosi: šeimos džiaugiasi vaiko pinigais, pensininkai – kylančiomis pensijomis, dirbantys socialinėje srityje sako, kad socialinės paslaugos ir darbas su šeimomis yra labai sustiprėjęs. Užimtumo srityje taip pat vyksta bandomieji projektai, kurie ilgainiui bus vykdomi visoje Lietuvoje – jais siekiama ištraukti bedarbius žmones iš ilgalaikio nedarbo“, – BNS teigė L. Kukuraitis.

Jis pabrėžė esantis pasirengęs susitikimui su G. Nausėda – pastarasis pirmadienį pakartojo, kad L. Kukuraitis yra vienas dabartinės Vyriausybės ministrų, kuriam turi „daugiau klausimų nei įprasta“.

„Esu visiškai pasiruošęs kalbėti apie konkrečius klausimus, kuriuos man turėtų prezidentas. Aš visada girdžiu kritiką ir stengiuosi į ją reaguoti, dėl to ir norisi to susitikimo, kad tas pokalbis būtų kaip galima konkretesnis, būtų galima apsikeisti požiūriais ir nuspręsti, ką gariau padaryti“, – tvirtino L. Kukuraitis.

Ministro teigimu, socialinėje srityje „visą laiką yra ir bus ką daryti“, tačiau reikia įvertinti ir valstybės finansines galimybes.

„Aš sakyčiau, kad tikrai yra dalykų kur visada galime pasitempti, tačiau yra tam tikros ribos kuriose mes veikiame ir, mano galva, tose ribose mes pakankamai nemažai darome. Tiesiog turime suprasti ribotas galimybes mūsų valstybės, BVP perskirstymą per biudžetą, visą tai yra susiję“, – aiškino L. Kukuraitis.

Pasak jo, kol kas dėl susitikimo su rinkimus laimėjusiu G. Nausėda nėra sutarta, rinkimų metu nepavyko suderinti susitikimo laiko.

„Kol kas pasiūlymo susitikti neturime, (...) tačiau tikrai laukiu jo su tam tikru entuziazmu“, – BNS sakė L. Kukuraitis.

G. Nausėda pirmadienį pakartojo, kad „daugiau klausimų nei įprasta“ turėtų L. Kukuraičiui bei žemės ūkio ministrui Giedriui Surpliui. Anksčiau jis yra teigęs, kad tai būtų klausimai, susiję pirmiausia su tuo, „ko jie dar nepadarė, kur yra didelės problemos ir kaip jie tas problemas ketina spręsti artimiausioje ateityje“.

Sprendimai dėl ministrų keitimo, pasak G. Nausėdos, bus priimti pasitarus su valdančiąja dauguma, o naujieji ministrai turėtų būti paskirti su labai konkrečiomis užduotimis.

„Norėtųsi, kad tas pozicijas užimtų žmonės, kurie nuo pat pradžių labai gerai žino, ko jie atėjo į šitą poziciją ir ką jie ketina nuveikti“, – tvirtino G. Nausėda.

Išrinktasis prezidentas taip pat sakė sieksiantis, jog Vyriausybėje atsirastų bent trečdalis moterų ir svarstė, kad jų kandidatūros galėtų būti pateiktos vietoj tų ministrų, kuriuos bus nuspręsta keisti.

Nepriklausomas kandidatas G. Nausėda sekmadienį laimėjo prezidento rinkimus, antrajame ture įveikęs konservatorių remiamą Seimo narę Ingridą Šimonytę. Naujasis prezidentas pradės eiti pareigas po inauguracijos liepos 12-ąją.