DELFI primena, kad prezidento rinkimuose, surinkęs 65,86 proc. balsų, nugalėjo G. Nausėda. I. Šimonytė gavo 32,86 proc. balsų, ir liko antra.

Iš karto po vidurnakčio Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė ir pirmuosius Europos Parlamento rinkimų rezultatus. O netrukus paaiškėjo ir konkrečios pavardės žmonių, kurie iškeliaus į Briuselį.

Iš viso į Europos Parlamentą bandė prasibrauti 16 sąrašų. O rinkėjai į Briuselį išsiuntė 11 europarlamentarų.

Į EP pateko trys Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovai – Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė, du socialdemokratai – Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas, du Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatai – Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis, Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas ir Liberalų sąjūdžio kandidatas Petras Auštrevičius, Visuomeninio rinkimų komiteto „Aušros Maldeikienės traukinys“ lyderė – pati A. Maldeikienė ir „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicijos lyderis V. Tomaševskis.

EP artimiausius metus gali pamiršti dabartiniai ir kandidatavę europarlamentarai Antanas Guoga, Rolandas Paksas, Laima Liucija Andrikienė ir Valentinas Mazuronis. EP dirbę socialdemokratas Zigmantas Balčytis ir Algirdas Saudargas nekandidatavo.