„Tiesą sakant, jo nereikėjo ilgai įtikinėti. Jis kažkaip labai pasitikėjo, kad gali laimėti, kad Lietuvai jo reikia“, – rinkimų štabe kalbėjo L. Slušnys.

Paklaustas, koks jo santykis su ką tik naujai prezidentu išrinktu G. Nausėda, pašnekovas teigė, kad su juo susipažino tik praeitų metų rugpjūčio mėnesį.

„Apie Gitaną žinojau daug. Jo žmona turi seserį ir jos sesuo ir mes, mūsų šeima esame labai geri bičiuliai, bendraujame šeimomis“, – aiškino L. Slušnys.

Anot pašnekovo, G. Nausėda priėmęs sprendimą kandidatuoti kalbino ir psichiatrą „stovėti jam už nugaros“.

„Aš dar galvojau, turbūt už Gitaną daugiau žinau, kas yra politika, ir esu toks slankiojantis tarp politikų ir aš labai svarsčiau, ar man verta, ar neverta to daryti“, – tikino L. Slušnys.

Jis tikino, kad sutiko G. Nausėdą palaikyti rinkiminėje kovoje su viena sąlyga: „Mano pagrindinė sąlyga buvo – ar man reikės eiti į Prezidentūrą. Man pažadėjo, kad man tai nėra prievolė, tai sakiau – gerai.“

Paklaustas, ar visgi gavo pasiūlymą prisijungti prie G. Nausėdos komandos Prezidentūroje, L. Slušnys teigė, kad, jo žiniomis, tokių pasiūlymų kol kas negavo niekas.

„Kol kas, man atrodo, kad išvis nėra niekas gavęs iš to, ką mes žinome“, – sakė pašnekovas.

Visgi, jeigu tokį pasiūlymą gautų, L. Slušnys neatmetė galimybės, kad su juo sutiktų.

„O kai pasiūlys, jeigu ką nors siūlys, tai aš į tai žiūrėsiu lyg į kariuomenę šaukia privalomai tarnybai. Jeigu aš matysiu, kad toje tarnyboje galiu kažką duoti, manau, kad man reikės tartis su šeima“, – kalbėjo L. Slušnys.