Štabe rinkimų rezultatų laukusi menininkė Jolita Vaitkutė DELFI teigė, kad žvelgiant į rezultatus nėra labai linksma. „Negaliu sakyti, kad labai linksma, bet tai nėra kažkokia pasaulio pabaiga. Čia susirinko nuostabūs žmonės ir man atrodo, kad labai gera turėti tokią komandą ir surinkti tokius žmones aplink save. Tai vienas svarbiausių dalykų gyvenime“, – teigė J. Vaitkutė.

Ji teigė, kad kone svarbiausi dalykai, kuriuos ji pamatė I. Šimonytėje – patirtis ir profesionalumas. „Patirtis, profesionalumas, turinys kalboje, – I. Šimonytės savybes vardijo J. Vaitkutė. – Man atrodo, kad Šimonytė yra tas žmogus, kuris yra lyderis ir traukia žmones. Žinoma, ji nepražus ir toliau dirbs kaip puiki profesionalė. Dirbs Lietuvai. Nebūtina būti prezidentu, kad galėtum daryti didelius ir nuostabius darbus.“

Nors rezultatai ne I. Šimonytės naudai, J. Vaitkutė kalba optimistiškai. „Man atrodo, kad pralaimėjimo čia nėra. Yra prezidentas, kuris mus atstovaus, bet Ingrida niekaip nesumenko netapdama prezidnete“, – tvirtino menininkė.

Štabe rinkimų naktį leidžiantis lenktynininkas Benediktas Vanagas taip pat tvirtino, kad nereikia kalbėti apie pralaimėjimą. „Super geros, – į klausimą, kokios nuotaikos, atsakė B. Vanagas – Labai džiaugiuosi trumpąja perspektyva. Net jei Ingrida nelaimėtų – nieko labai baisaus. Geriausias dalykas, kad jaunimas tapo aktyvus. Jaunimas nusprendė, kad jie dabar balsuos ir spręs valstybės reikalus. Asmeniškai man atrodo, kad tai yra geriausia, kas mums galėjo nutikti.“

Nors B. Vanagas labiau palaiko I. Šimonytę, tačiau negaili komplimentų ir G. Nausėdai. „Gerokai svarbiau, kad jaunimas nusprendė, kad yra svarbu, ką mes veiksime Lietuvoje“, – tvirtino B. Vanagas.

Stuburas, loginis mąstymas ir konkretumas – tai, anot B. Vanago, geriausios I. Šimonytės savybės.