„Kubiliaus prognozės yra pagrįstos noru, kad Šimonytei pasisektų, aš tuo nesistebiu, bet objektyviai žiūrint, prisimenant, ką kalbėjo sociologai, antrame ture laimės Nausėda. Nematau pagrindo netikėti tokiomis išvadomis ir manau, kad daugiau šansų turi Nausėda“, – tikino V.Laučius.

Anot jo, I.Šimonytė veikiausiai gaus daugiausia balsų Vilniuje, bet tai nebus triuškinanti pergalė.

„O pirmieji rezultatai, akivaizdu, kad yra nepalankūs Šimonytei, bet ji netrukus vysis, kai bus skaičiuojami Vilniaus balsai, bet netikiu, kad ji pralenks, nes paprasčiausiai dėl tų pačių priežasčių, kad už Nausėdą balsuoja daug įvairesni žmonės. (…) Ne visi miestai remia tik Šimonytę, yra Šiauliai, yra gimtoji Nausėdos Klaipėda. Nemanau, kad ir Vilniuje bus viskas „į vienus vartus“. Nemanau, kad Šimonytės persvara bus tokia, kad ji laimėtų rinkimus“, – sakė apžvalgininkas.

Jis taip pat įvertino valstiečių sąrašą EP.

„Aš stebiuosi, kad valstiečiai nusprendė su tokiu sąrašu dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. Manau, kad paskutiniu momentu jie galėjo pasielgti kaip Naglis Puteikis ir pasakyti, kad nedalyvauja. Sąrašas labai silpnas, jame nėra ryškių politikų, net ir B.Ropė nėra toks stiprus, o visi kiti yra visiškai nežinomi politikai, yra sporto žvaigždė Marčiulionis, bet vargu, ar jis ištemps valstiečius, kad jie gautų bent 3 vietas. Jeigu gaus 2 mandatus, jau bus geras rezultatas“, – apie EP kalbėjo V.Laučius.

Paklaustas, kokia gali būti S.Skvernelio ateitis, apžvalgininkas pabrėžė, jog tiek Skvernelis, tiek Karbauskis suvokia, kad atskilę jie tik susilpnėtų.

„Daug kas priklausys nuo Skvernelio, ar jį tenkina susiklosčiusi situacija, tiek frakcija ar partija, tikrai sunku burti, galimas ir radikalesnius scenarijus. Visgi aš manau, kad tiek Skvernelis, tiek Karbauskis supranta, kad atskirai jie bus silpni“, – vertino apžvalgininkas.