„Mums nuobodu nebuvo, (...) bet aš sutinku su tuo, kad kampanijoje nebuvo ryškių politinių, rezonansinių įvykių“, - Eltai sekmadienio vakarą sakė A. Zabarauskas.

Vertindamas pastarųjų savaičių diskusijas ir kitos kandidatės į šalies vadovus Ingridos Šimonytės štabo retoriką, A. Zabarauskas sakė, kad tai tebuvo truputį aštresnė nei pirmame ture rinkimų kampanijos dalis.
Paklaustas, kada, pergalės atveju, G. Nausėda planuoja pristatyti savo komandą, jis sakė kol kas negalįs atsakyti į šį klausimą, tačiau teigė, jog delsiama nebūtų.

Tuo metu prieštaringos reputacijos politikų Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho, Širvintų rajono savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės G. Nausėdai pareikštos paramos poveikį, anot A. Zabarausko, išmatuoti sunku.

„Pirmiausia žmogus negali uždrausti kitiems žmonėms jį remti. Jei yra parama pareikšta, tai ji pareikšta ir tu negali uždrausti to daryti. Antras dalykas – mes matome, kad žmonės balsuoja savo galva, tą parodė pirmame ture Kauno, Šiaulių pavyzdžiai. Ar ta parama duoda naudos ar žalos, yra labai sunku pasakyti ar išmatuoti“, - kalbėjo A. Zabarauskas.

Jo teigimu, kol kas neplanuojama sėkmės atveju iki inauguracijos susitikti su politinių partijų lyderiais, tačiau, anot A. Zabarausko, kandidatas kalbėsis su visais.

ELTA primena, kad pirmąjį rinkimų turą laimėjo Ingrida Šimonytė, surinkusi 31,31 proc. balsų. Antrasis, nedaug nusileidęs laimėtojai, liko G. Nausėda su 30,94 proc. rinkėjų palaikymu.