Seimo pirmininkas neatskleidė, ar pasirinko Ingridą Šimonytę ar Gitaną Nausėdą.

„Iš Prezidento tikiuosi bendro darbo su Seimu ir kitomis valdžios institucijomis. Kad darbas būtų ritmingas, o ne apsišaudymas. Balsavau už kandidatą į Lietuvos Respublikos prezidentus. Kurį pasirinkau? Jūs norite sužinoti slapto balsavimo rezultatus iš anksto?“, - šyptelėjo V. Pranckietis.

Valstiečiai antrajame ture išreiškė paramą G. Nausėdai, tačiau Seimo pirmininkas neskubėjo teigti, kad taip balsuos visa partija.

„Aš žinau, kad kai frakcijoje svarstė, nebuvo vieningos nuomonės. Nematyti kitų nuomonių irgi turbūt nebūtų visiškai tvarkinga“, – paklaustas, ar klausė Ramūno Karbauskio patarimų, kalbėjo V. Pranckietis.

Lietuvai reikia Prezidento, kuris kurtų darną. Neabejoju, kad mes tokį ir turėsime. Kai frakcijoje svarstėme, ką paremti antrajame ture, tai vieningos nuomonės nebuvo – buvo ir kitokių nuomonių. Aš žinau, kad bet kokiu atveju turėsiu dirbti su bet kuriuo kandidatu, kuris bus išrinktas ir man teks garbė užkabinti aukso grandinę tam Prezidentui, kuris bus šiandien išrinktas. Mes turime pasitikėti žmonėmis – tegul žmonės nusprendžia ir išsirenka. Tai yra teisinga, kad sprendžia žmonės“, - kalbėjo V. Pranckietis.

Kalbėdamas apie Europos parlamento rinkimus Seimo pirmininkas teigė, kad 3 vietos parlamente valstiečiams būtų puikus rezultatas.

„3 nariai būtų labai geras rezultatas. Du – būtų geras rezultatas. Vienas – toks lygtinis variantas. Kalbant apie dabartinius narius, tai aš esu kelis kartus juos kvietęs ir man buvo labai liūdna, kad mes bandydami kalbėti kokius nors reikalu nesusirinkdavome kartu. Esu kvietęs ir į Seimą, ir į kabinetą, o jie nerasdavo laiko. Aš vis galvodavau, kodėl neranda laiko žmonės, kurie išrinkti, kad tarnautų Lietuvai. Esu linkėjęs, kad jie rastų bendrą interesą Lietuvai. Čia jau ne partiniai interesai, o Lietuvos interesai. Ateityje mes turėsime daug iššūkių, todėl jie turi dirbti kartu“, - teigė V. Pranckietis.