„Aš dirbu akademinėje sferoje, tai pas mus viskas remiasi racionalumu, intuicija nesivadovaučiau. Mes atidavėme visas jėgas, atidavėme viską, ką galėjome, dabar – žodis žmonėms “, – sakė ponia Nausėdienė, paklausta, ką sako jos intuicija.

Paklaustas, ko palinkėtų savo konkurentei G. Nausėda atsakė: „Aš palinkėčiau gerbiamai Ingridai išlikti savimi, ir atiduoti visas jėgas Lietuvai, nesvarbu, kokiame amplua tai bebūtų“.

Jis teigė jaučiąs, kad didžioji dalis darbo kampanijoje jau yra padarytas.

„Jausmas toks, kad kaip ir visą darbą padarėme, bet dar dar liko vienas žingsniukas – sudalyvausime debatuose ir tada atsiduosime Lietuvos žmonių valiai. Tikiuosi, kad jie aktyviai dalyvaus šį sekmadienį rinkimuose, nesutrukdys nei geri, nei blogi orai, nes daugiausiai, ką galime padaryti savo šaliai šiomis dienomis, tai ateiti ir balsuoti – pagal sąžinę, protą, ir pagal viziją, kurią žmonės mato“, – sakė G. Nausėda.

Kandidatas sakė, kad rinkimų kova buvo įdomi.

„Aš manau, kad tai yra vieni įdomiausių rinkimų per pastaruosius penkiolika-dvidešimt metų. Gal šiek tiek subjektyviai į tą dalyką žiūriu, nes pats dalyvauju tuose rinkimuose, bet aš manau, kad žmonės šiandien jaučia tam tikrą padidėjusį visuomenės interesą, ir tai turbūt atspindi dalyvavimo rodikliai. Žmonės aktyviai dalyvauja rinkimuose, ir aš labai kviesčiau, ir prašyčiau, kad tie dalyvavimo rodikliai nepablogėtų ir antrąjį rinkimų turą“, – sakė G. Nausėda.

Šeštadienį ir dalį sekmadienio kandidatas tikisi pailsėti, ir atitrūkti nuo darbų.

„Norėtųsi truputį prasiblaškyti, (…) kai atiduodi viską nusipelnai minutėlės poilsio, minutėlės meditacijos, pabuvimo pačiam su savimi. Galimas dalykas, kad šiek tiek „pašausime“ iš Vilniaus ribų“, – sakė G. Nausėda.

Kandidatas, jei būtų išrinktas, visomis išgalėmis stengtųsi išvengti persikėlimo į Turniškes.

„Būtų puiku, jei ten įsikurtu kokia nors kultūrinė arba globos organizacija, bet nežinau , ar tai yra realu“, – sakė G. Nausėda.

Partijų paramos nesureikšmino

Paklaustas, ar nori laimėti, kandidatas patikino, kad nori pergalės ne dėl savęs.

„Noriu laimėti, nes manau, kad galėčiau suteikti Lietuvai kitokį impulsą, daugiau savitarpio pasitikėjimo ir draugiškumo, daugiau konstruktyvumo, neatsukti vienas kitam nugaros, o atvirkščiai, atsisukti veidu, diskutuoti tiek su oponentais, tiek su draugais, tada tikiuosi, kad daugybė dalykų, kurie šiandien juda lėtai arba visai nejuda, pajudės iš mirties taško, ir eisime į priekį sparčiais žingsnį“, – sakė G. Nausėda.

Jis nemano, kad partijų arba atskirų politikų išreikšta parama darys esminę įtaką rinkėjų apsisprendimui.

„Todėl mes iš karto po pirmo rinkimų rato pasakėme, kad mes nekeliame sau tikslo prašyti atskirų partijų paramos. Manau, kad tie tarpininkai tarp kandidato ir rinkėjų yra nelabai reikalingi, arba jų buvimas kartais kandidatui gali net ir pakenkti.

Bet savaime suprantame, jei viena ar kita partija, arba vienas ar kitas politikas savarankiškai nusprendė paremti, mes tikrai neturėtume nei laiko, nei nori bėgioti paskui juos, ir sakyti, kad „gal jūs savo palaikymą atsiimtumėte“. Tai būtų ne visai suderinama su tuo telkimo motyvu, kurį aš iškėlęs nešiau visą rinkimų kampaniją“, – kalbėjo G. Nausėda.

Europos Parlamento rinkimuose jis teigė balsą atidavęs už partiją, kuri jam atrodo simpatiška, turinti vertybes ir kartu europietiška. Jis neatskleidė, ar ji yra kairioji, ar dešinioji, bet teigė, kad tai yra vertybinė partija, atstovaujanti gerovės valstybės idėjoms.

G. Nausėda savo balsą atidavė paskutinę išankstinio balsavimo dieną. Šiandien savivaldybėse žmonės dar gali balsuoti iki 20 val. Tereikia turėti savo asmens dokumentą.

Rinkimų dieną, sekmadienį, balsavimo apylinkės atsidarys 7 val., ir duris užvers 20 val.