„Dalios Grybauskaitės politika arba retorika partijų atžvilgiu buvo nenaudinga politinei sistemai apskritai. Savotiškas praregėjimas ar labai malonus sutapimas yra tai, kad paskutinius dvejus metus Dalia Grybauskaitė galų gale pasakė, jog politinės partijos yra politinės sistemos stuburas, nes visi kiti atsirandantys dariniai sukelia sumaištį, suklaidina žmones, išnyksta be atsakomybės. Galiu tiesiai šviesiai pasakyti – visai politinei sistemai ir politinėms partijoms Dalia Grybauskaitė savo retorika aštuonerius metus buvo labai negailestinga ir dvejus paskutinius metus mėgino tai kompensuoti, pabrėždama demokratijos svarbai politinių partijų vaidmenį“, - „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Stiprių moterų Lietuvoje verkiant reikia

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Gintautas Paluckas neatskleidė, už ką ketvirtadienį balsavo išankstiniuose rinkimuose, tačiau įvardijo abiejų kandidatų į šalies vadovus stipriąsias puses, pažymėdamas, kad stiprių moterų poreikis Lietuvos politikoje yra.
Komentuodamas kandidatės Ingridos Šimonytės potencialą Prezidento rinkimuose, G. Paluckas džiaugėsi, kad antrajame Prezidento rinkimų ture yra lyčių balansas.

„Stiprių moterų, protingų, aktyvių politikoje, verkiant reikia tam, kad tai būtų kaip pavyzdys (...) kitoms moterims“, - „Žinių radijuje“ penktadienį teigė jis, pridūręs, kad tai gali imponuoti nemažai žmonių.

Pasak socialdemokrato, kalbėtis apie moteris politikoje labai svarbu.
„Politika yra dominuojama vyrų, tai moterų atėjimas ir pritraukimas nėra toks paprastas dalykas. Dažnai moterys, būdamos ir gudresnės, ir protingesnės, ir su išsilavinimu, tiesiog tokios ambicijos nepareiškia, nes trūksta gerų pavydžių, kad galėtų be baimės veržtis į priekį“, - sakė G. Paluckas.

Vis dėlto, LSDP pirmininko teigimu, daugybei jo partijos narių daro įspūdį Gitano Nausėdos deklaruojamas gerovės valstybės modelis. Tačiau, pažymėjo G. Paluckas, partija lieka neutrali ir paramos nereiškia nė vienam konkrečiam kandidatui, nes abu kandidatai nėra socialdemokratai.

Išankstinis balsavimas Prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose vyksta gegužės 20 – 24 dienomis.

Sekmadienį, gegužės 26-ąją, Lietuvoje vyks Prezidento rinkimai. Naujuoju šalies vadovu taps ir dvi kadencijas ėjusią D. Grybauskaitę prezidento poste pakeis arba Seimo narė Ingrida Šimonytė, arba ekonomistas Gitanas Nausėda.