„LVŽS valdyba bendru sutarimu nutarė kviesti Lietuvos žmones aktyviai dalyvauti Prezidento rinkimų antrajame ture, ir jame balsuoti už G. Nausėdą, dėl to, kad kitu atveju, jei aktyvumas bus mažas, ir žmonės gadins biuletenius arba nebalsuos nei už vieną kandidatą, tokiu atveju laimės I. Šimonytė, kas mūsų nuomone Lietuvai būtų labai blogai“, – po posėdžio sakė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Jis pats asmeniškai taip pat teigė balsuosiąs už G. Nausėdą.

„Mes pasisakome už tą kandidatą, kuris mums suteikia nors kokios vilties, kad gali būti daugiau darnos darbe tarp Seimo, Vyriausybės ir Prezidento. Kitas dalykas, tai yra klausimai, susiję su I. Šimonyte kaip žmogumi, prisimenant tuos sprendimus, kurie buvo padaryti krizės metais – skolinimasis, kada pavertė „Sodrą“ įsiskolinusia organizacija, kada pensininkų pinigais buvo mokamos didžiulės palūkanos. Mes tų dalykų pamiršti negalime“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis patikino, kad G. Nausėda negali tikėtis finansinės paramos iš valstiečių-žaliųjų.

Trečiadienį šios partijos frakcija Seime buvo susitikusi su kandidatu. Partijos lyderis Ramūnas Karbauskis teigiamai įvertino tai, kad kandidatas rado laiko ir atėjo susitikti, ir teigė esąs nusivylęs, kad Ingrida Šimonytė neatvyko susitikti. Jis pats iš anksto yra sakęs, kad nebalsuotų už šią kandidatę.

I. Šimonytė „valstiečiams“ į iš anksto pateiktus klausimus atsakė raštu.