Vis dėlto V. Uspaskichas teigia, kad partija atliko apklausą, kuri parodė, kad 90 proc. "darbiečių" Prezidento rinkimuose balsuos už ekonomistą G. Nausėdą.

"Mes oficialaus pareiškimo nedarome, tik partijoje padarėme apklausą - 90 proc. už G.Nausėdą, maždaug 5 proc. - už Ingridą Šimonytę ir 5 proc. susilaikė", - Eltai sakė V. Uspaskichas.

Tuo tarpu gana aiškius apsisprendimus taip pat yra pateikusios kitos parlamentinės partijos.

Socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas Eltai sakė, kad LSDP nepalaikys nė vieno kandidato.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas Eltai teigė, kad formalaus partijos sprendimo dėl remiamo kandidato Prezidento rinkimuose nėra. Jo teigimu, valdyboje vyko balsavimas, ir dauguma pasitikėjimą pareiškė ekonomistui G. Nausėdai, bet, pasak pirmininko, tai tik patariamoji valdybos nuomonė liberalių pažiūrų žmogui.

Tvarkos ir teisingumo pirmininkas Remigijus Žemaitaitis taip pat tikino, kad „formalaus partijos sprendimo dėl remiamo kandidato Prezidento rinkimuose tikriausiai nebus“. Jo teigimu, patys skyriai turės apsispręsti, kurį kandidatą labiau palaiko Prezidento rinkimuose.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemaras Tomaševskis jau anksčiau yra sakęs, kad partija nebus linkusi pareikšti paramos kandidatams.

„Mes to nepraktikuojame, kadangi tai būtų nesąžininga rinkėjų atžvilgiu. Turgus mums nepriimtinas. Mes paramos nedaliname, manau, kad žmonės patys žino, už ką balsuoti“, - Eltai yra sakęs V. Tomaševskis.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko Gedimino Kirkilo nuomone, Valdybos sprendimas bus remti G. Nausėdą.

Tuo tarpu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad ketvirtadienį LVŽS Valdybos posėdyje bus priimtas sprendimas dėl galimos paramos kandidatams į Lietuvos prezidentus.

ELTA primena, kad pirmąjį rinkimų turą laimėjo I. Šimonytė, surinkusi 31,31 proc. balsų. Antrasis, nedaug nusileidęs laimėtojai, liko G. Nausėda su 30,94 proc. rinkėjų palaikymu. Antrasis Prezidento rinkimų turas bei EP rinkimai vyks gegužės 26 d.