„Aš esu įsitikinęs, kad geriausiai Lietuvos interesams galėtų atstovauti prezidentas, dėl įvairių priežasčių. Šiuose forumuose klausimus labai sunku atriboti, ten iškyla ir dvišalių santykių klausimai, ir būtų nelabai gera praktika, jei vieną kartą važiuotų prezidentas, kitą kartą ministras pirmininkas, nes santykių palaikymo prasme prezidento lyderystė turėtų būti neabejotina“, – susitikime su valdančiaisiais Seime sakė G. Nausėda.

Atstovavimas Lietuvai Europos Vadovų Taryboje buvo vienas iš klausimų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos prieš susitikimą pateiktų G. Nausėdai.

Į prezidentus kandidatuojantis G. Nausėda trečiadienį susitinka su valdančiųjų „valstiečių“ ir socialdarbiečių frakcijomis Seime dėl galimos paramos antrajame rinkimų ture. Vėliau planuojamas susitikimas su opozicine Socialdemokratų partijos frakcija. Socialdemokratai priėmė sprendimą nei vieno kandidato antrajame ture neparemti.

Pradėjęs susitikimą G. Nausėda teigė, jog jo „apsilankymo tikslas nėra siekti partijos paramos“, o visuomenei ir rinkėjams „sudaryti kuo visapusiškesnį vaizdą, kokių pažiūrų yra kandidatas“.

Į žurnalistų klausimą, ar yra sričių, kuriose su valdančiaisiais nerastų bendro sutarimo, G. Nausėda minėjo atstovavimą EVT bei skepticizmą valstybinio kapitalizmo atžvilgiu.

„Sunku pasakyti, ar valdančioji koalicija tvirtai nusiteikusi, kad į EVT turi važiuoti pakaitomis tiek ministras pirmininkas, tiek prezidentas. Tuo klausimus aš pasakiau labai aiškiai, kad lyderystės turi imtis prezidentas, ir aš tai darysiu“, – po susitikimo sakė G. Nausėda.

Jis taip pat minėjo esąs „skeptiškas valstybinio kapitalizmo atžvilgiu, valstybinių vaistinių, prekybos tinklų ir kitokių darinių formavimo atžvilgiu“.

„Labai baiminuosi, kad tokių rinkos dalyvių atsiradimas gali lemti ir įstatymdavystės sprendimus, kurie būtų palankūs ne privatiems rinkos dalyviams, o išskirtinai valstybiniam rinkos dalyviui, ir jo padėtį padarytų privilegijuotą, o tai jau būtų grubus konkurencinės teisės nusižengimas“, – sakė G. Nausėda.

Socialdemokratų darbo partijos vadovas Gediminas Kirkilas po susitikimo sakė, kad partija sprendimą dėl paramos kuriam nors iš kandidatų priims trečiadienio vakarą, nors linksta prie G. Nausėdos.

„Jaučiu, kad iš valdybos narių daugiau linkę paremti G. Nausėdą. Manau, kad dėl pasisakymų už progresinius mokesčius, gerovės valstybę, tai yra tos nuostatos, kurios artimesnės“, – sakė G. Kirkilas.

„Valstiečiai“ į posėdį kvietė ir kitą kandidatę, konservatorių iškeltą buvusią finansų ministrę, parlamentarę Ingridą Šimonytę, tačiau ji atvykti atsisakė, motyvuodama įtempta darbotvarke.

Ši valdančioji partija sprendimą dėl paramos kuriam nors kandidatui žada priimti ketvirtadienį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į prezidentus premjeras Saulius Skvernelis rinkimuose liko trečias.

Antrasis prezidento rinkimų turas vyks sekmadienį. Nuo pirmadienio iki penktadienio vyksta balsavimas iš anksto.