„Valstiečiai“ planavo susitikimą su abiem kandidatais, tačiau Ingrida Šimonytė jau yra pareiškusi, kad posėdyje nedalyvaus, nes esą likusį laiką iki rinkimų skiria „kampanijos priemonėms“. Savo pozicijas anksčiau „valstiečių“ užduotais klausimas ji yra pareiškusi paštu.

Savo atsakymą į klausimus kitas kandidatas į prezidentus G. Nausėda turės galimybę pats pareikšti susitikime Seime trečiadienį.

Kandidatų pristatytas nuomones vertins Seimo frakcijos nariai ir tarybos sudaryta konsultacinė grupė, į kurią deleguoti partijos valdybos pirmininkas Bronis Ropė, partijos pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas, Seimo LVŽS frakcijos pirmininko pavaduotojas Jonas Jarutis, Sauliaus Skvernelio rinkimų štabo vadovas Vytautas Bakas ir Seimo pirmosios vicepirmininkės Rimos Baškienės patarėja Laima Mogenienė. Ką rems antrajame ture, „valstiečiai“ turėtų nuspręsti iki ketvirtadienio.

Socialdemokratų partijos frakcija Seime taip pat planuoja susitikimą su G. Nausėda, nors jos lyderis Gintautas Paluckas Eltai yra sakęs, kad LSDP nepalaikys nė vieno kandidato. Diskusija su kandidatu Seime turėtų vykti taip pat trečiadienį.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija sprendimo dar nėra priėmusi, tačiau, Eltos žiniomis, kam pareikšti paramą, paaiškės irgi trečiadienį.

Gana aiškius apsisprendimus jau yra pateikusios kitos parlamentinės partijos.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas Eltai teigė, kad formalaus partijos sprendimo dėl remiamo kandidato Prezidento rinkimuose nėra. Jo teigimu, valdyboje vyko balsavimas, ir dauguma pasitikėjimą pareiškė ekonomistui Gitanui Nausėdai, bet, pasak pirmininko, tai tik patariamoji valdybos nuomonė liberalių pažiūrų žmogui.

Tvarkos ir teisingumo pirmininkas Remigijus Žemaitaitis taip pat tikino, kad „formalaus partijos sprendimo dėl remiamo kandidato Prezidento rinkimuose tikriausiai nebus“. Jo teigimu, patys skyriai turės apsispręsti, kurį kandidatą labiau palaiko Prezidento rinkimuose.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemaras Tomaševskis jau anksčiau yra teigęs, kad partija nebus linkusi pareikšti paramos kandidatams.

„Mes to nepraktikuojame, kadangi tai būtų nesąžininga rinkėjų atžvilgiu. Turgus mums nepriimtinas. Mes paramos nedaliname, manau, kad žmonės patys žino, už ką balsuoti“, – Eltai yra sakęs V. Tomaševskis.

ELTA primena, kad pirmąjį rinkimų turą laimėjo I. Šimonytė, surinkusi 31,31 proc. balsų. Antrasis, nedaug nusileidęs laimėtojai, liko G. Nausėda su 30,94 proc. rinkėjų palaikymu. Antrasis Prezidento rinkimų turas bei EP rinkimai vyks gegužės 26 d.