Kalbėdamas apie pagerėjusius santykius, N. Aleksiejūnas išskyrė 2013 m. Izraelio prezidento Shimono Pereso valstybinį vizitą į Lietuvą, kas iš esmės, jo nuomone, simbolizavo dvišalių santykių pakilimą, o pats apsilankymas Izraelio prezidentui buvo svarbus ir asmeniškai.

„Prezidento Sh. Pereso buvo tam tikras ir asmeninis pojūtis, nes jis yra būtent litvakų kilmės žmogus, kuris jautė didelius sentimentus Lietuvai“, - priminė prezidentės patarėjas. Taip pat, sakė jis, vizitas padėjo ir Lietuvai geriau apsvarstyti istorinius įvykius, kurie lietė dvišalius Lietuvos ir Izraelio santykius.

Komentuodamas informaciją apie Izraelio ir Gazos Ruožą kontroliuojančios „Hamas“ susitarimą dėl pusmečio paliaubų, N. Aleksiejūnas teigė palaikantis tokią derybinę poziciją.

„Mes remiame dviejų valstybių sprendimą, nes sprendimo reikia ieškoti dialogo būdu“, - antradienį "Žinių radijui" sakė jis, pridūręs, kad vis dėlto pats klausimas labai nevienareikšmis ir sudėtingas.

ELTA primena, kad premjeras Saulius Skvernelis kovo mėnesį buvo išsakęs mintį, jog, norint perkelti Lietuvos santykius su Izraeliu ir JAV į dar geresnį lygį, reikėtų vėl iškelti klausimą dėl Lietuvos ambasados perkėlimo į Jeruzalę.