ES šalių kariuomenių vadų posėdis vyks antradienį, o NATO – trečiadienį.

Per ES karinio komiteto konferenciją bus aptartas bendrijos bendradarbiavimas su NATO, karinės operacijos Vakarų Balkanuose, prie Somalio ir Libijos krantų, mokymo misijos, bendro Europos dangaus koncepcija, karinių pajėgumų vystymas ir kariniai finansiniai instrumentai.

Taip pat planuojama išrinkti naują ES karinio štabo generalinį direktorių.

Tuo metu trečiadienį vyksiantis NATO karinio komiteto posėdis prasidės susitikimu su Aljanso generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu. Jame pareigūnas apžvelgs politinį kontekstą ir pagrindinius strateginius klausimus, su kuriais šiuo metu susiduria NATO.

Vėliau NATO šalių kariuomenių vadai aptars tolesnę Aljanso atgrasymo ir gynybos laikyseną ir Vyriausiojo sąjungininkų pajėgų vado Europoje, vadinamojo SACEUR, įgaliojimų išplėtimą.

Paskutinės dvi darbinės sesijos bus skirtos Ukrainai, Vidurio Rytų ir Šiaurės Afrikos regionui. Jų metu kariuomenių vadai susipažins su dabartine saugumo padėtimi ir naujausiais įvykiais Ukrainoje bei aptars bendradarbiavimo perspektyvas. Susitikime su Viduržemio jūros regiono dialogo kolegomis vadai aptars stabilumo iniciatyvas ir gynybos pajėgumų kūrimą Artimuosiuose Rytuose bei Šiaurės Afrikoje.