Praėjusią savaitę kvietimus prisijungti prie konservatorių frakcijos gavo Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis ir taip pat Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Mantas Adomėnas.

B. Matelis į Seimą buvo išrinktas kaip nepartinis, vėliau buvo įrašytas į „valstiečių“ sąrašą, tačiau netrukus Seimo narys paliko šią frakciją kritikuodamas Ramūno Karbauskio veiksmus. Kone nuo kadencijos pradžios jis priklauso Mišriai Seimo narių grupei.

Kartu su konservatoriais į Seimą išrinktas M. Adomėnas prieš metus iš TS-LKD gretų buvo pašalintas už ryšius su „MG Baltic“.

Matelis: sprendimo dar neturiu

B. Matelis pirmadienio rytą DELFI teigė, kad dar nėra nusprendęs, kaip pasielgti, ir pridūrė, kad dar norėtų akis į akį pakalbėti su pačiu Gabrieliumi Landsbergiu. „Suprantu, kai parašo gražų laišką, aš turėčiau kažką atgal parašyti. To laiško dar nesukūriau, bet to, būsiu Vilniuje rytoj-poryt, galbūt susitiksiu akis į akį su Gabrieliumi pašnekėti, – teigė B. Matelis ir pridūrė. – Ne, sprendimo dar neturiu.“

Bronislovas Matelis

Seimo narys teigė, kad toks laiškas iš konservatorių buvo maloni staigmena. „Mane nudžiugino šiek tiek toks stilius viešas. Paprastai priimta politikoje, kad visi pasislepia kažkur, už durų tariasi, – kalbėjo Seimo narys. – Čia viešai parašė laišką kvietimo forma, ji man priimtina. O dabar aš kažkokį atsakymą duoti esu priverstas.“

B. Matelis teigė, kad apsispręsti reikia ir dėl einamų pareigų palikimo, nes šiuo metu jis – Mišrios Seimo narių grupės frakcijos seniūnas. „Gerai, kad ir Mantui parašė viešai tokį laišką, kur nurodė tuos tikslus, kodėl turime jungtis. O mano situacija, žinote, turiu pamąstyti. Man, žinoma, nėra svarbu kokios nors pareigos, bet turiu įsipareigojimų frakcijoje, esu Mišrios Seimo narių grupės seniūnas, dėl to man reikia nemažai apmąstymo“, – kalbėjo Seimo narys.

Adomėnas: reikia viską nuodugniai apgalvoti

M. Adomėnas gautą konservatorių laišką dar penktadienį paviešino „Facebook“ tinkle. Pasidalindamas laišku jis rašė, kad reikia viską nuodugniai apgalvoti.

„Gavau netikėtą laišką – ir įdomų pasiūlymą. Jis duoda naujos medžiagos apmąstymams. Aišku, reikia viską nuodugniai apgalvoti – bet artimiausiu metu apsispręsiu ir paskelbsiu sprendimą, – socialiniame tinkle teigė M. Adomėnas. – Aišku tik tiek, kad nauja politinė padėtis ir netikėtos, precedento neturinčios politinės peripetijos, galimo politinio chaoso valstybėje perspektyva reikalauja daug ką iš naujo permąstyti.“

Mantas Adomėnas

Jis taip pat paaiškino, kodėl paskelbė laišką viešai: „Kreipimasis oficialus ir viešas – pasiteiravau. Ir turbūt aš ne vienintelis šiandien gavau panašų kreipimąsi“.

Vėlyvą pirmadienio rytą M. Adomėnas DELFi patvirtino, kad dar neapsisprendė. „Tikiuosi, artimiausiu metu, – į klausimą, kada jau galima būtų tikėtis jo sprendimo, atsakė M. Adomėnas. – Negaliu prognozuoti, nes tai priklauso nuo tolimesnių pokalbių ir sprendimų.“

Landsbergis teigia, kad spaudos konferenciją teko atšaukti dėl paprasto techninio dalyko

TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis teigė, kad pirmadienio rytą spaudos konferencija buvo atšaukta dėl paprastų techninių dalykų, o į klausimą, ar kvietimus prisijungti daugiau Seimo narių, atsakė miglotai.

G. Landsbergio teigimu, spaudos konferencija neįvyko todėl, kad nevyksta plenariniai posėdžiai, Seimo nariai yra išsibarstę po Lietuvą, dėl to ir nepavyko visų surinkti į vieną vietą.

Gabrielius Landsbergis

„Palikime tą klausimą ore“, – į klausimą, kiek Seimo narių gavo laiškus prisijungti prie konservatorių frakcijos, atsakė G. Landsbergis. Kvietimus paviešinę M. Adomėnas ir B. Matelis teigė, kad dar nėra apsisprendę, kokį atsakymą pateikti. Kitų asmenų, kurie nėra paviešinę kvietimų, atsakymų nepanoro atskleisti G. Landsbergis: „Buvo toks sutarimas, kad tai lieka tų žmonių prerogatyva. Tai jų apsisprendimas: viešinti, neviešinti, pasisakyti. Aš to ir laikausi“, – kalbėjo G. Landsbergis.