Šalies vadovė teigia, kad Ukrainai svarbu išlaikyti proeuropietišką kryptį, rūpintis savo žmonių ateitimi ir kovoti su korupcija.

„Mums, Lietuvai, labai svarbu, kad Ukraina ir toliau turėtų ir išlaikytų tą kryptį, kurios laikėsi iki šiol, tai yra europinę kryptį, kad reformuotų savo šalį, kad rūpintųsi savo žmonių ateitimi ir, svarbiausia, kad šalis taptų švaresnė, skaidresnė ir gintų savo žmonių interesus, nes šiandien Ukrainoje didžiausia problema yra korupcija“, – prezidentės spaudos tarnybos išplatintame garso įraše teigia D. Grybauskaitė.

Ji palinkėjo būsimajam Ukrainos prezidentui atstovauti Ukrainos žmonių interesams ir tarnauti jiems, o ne sau ar oligarchams.

Inauguracijos iškilmės prasidės Ukrainos Aukščiausiojoje Radoje, čia naujasis prezidentas duos priesaiką. Vėliau šalies vadovas priims į Kijevą atvykusius užsienio svečius.

V. Zelenskis išrinktas Ukrainos prezidentu balandžio 21 dieną per antrąjį rinkimų turą. Surinkęs daugiau nei 70 proc. balsų, jis nugalėjo perrinkimo siekusį Petro Porošenką.