Balsavimas iš anksto organizuojamas visų savivaldybių pastatuose gegužės 20–24 dienomis nuo 8 iki 20 valandos.

Į Vilniaus miesto savivaldybę šiek tiek po aštuntos valandos ryto atskubėjęs vyras teigė, kad dirba netoliese, todėl ir balsuoja vos prasidėjus balsavimui. Jis tvirtino, kad jau seniai yra apsisprendęs, ką palaikyti.

„Kiekvienas turi savo. Kiekvienas savaip supranta ir balsuoja už tai, kas jam patinka, – teigė vyras ir pridūrė, kad informacijos apie kandidatus tikrai užtenka. – Kas nori, tas randa.“

Pirmajame ture rinkėjai balsavo labai aktyviai, DELFI kalbintas vyras teigė, kad toks pat aktyvumas tikėtinas ir antrajame ture. „Netoli dirbu ir matau, kad jau ir aštuntą valandą pirmadienį jau žmonės renkasi, manau, kad bus daug žmonių“, – tvirtino pašnekovas.

Į savivaldybę atskubėjusi kita pora teigė, kad išskrenda atostogauti, todėl norėjo suspėti atiduoti savo balsus rinkimuose.

Kitas DELFI kalbintas vyras taip pat tvirtino, kad buvo lengva apsispręsti, ką palaikyti rinkimuose. „Prezidento buvo sunkiau, bet Parlamento lengviau“, – teigė vyras.

Vyresnio amžiaus moteris teigė, kad balsuoti iš pat ryto atskubėjo todėl, kad bijojo pavėluoti. Jos teigimu, nebuvo lengva apsispręsti, ką palaikyti Prezidento rinkimuose. „Ne, rinkau, kad politikoje truputį nusimanytų. Mane padėkite, tai kas iš manęs būtų“, – teigė moteris.

Į klausimą, ar lengva buvo išsirinkti, ką palaikyti EP rinkimuose, ji sakė, kad rinkosi pagal drąsą. „Mėgstu drąsius žmones. Noriu žinoti, ką pasirinkau, – tvirtino moteris ir pridūrė, kad niekada balsuodama neklausia nei kaimynių, nei vaikų patarimų. – Niekada neklausiu, turiu savo nuomonę dėl visko.“

Jaunas vyras, balsą atidavęs ankstyvą pirmadienio rytą, teigė, kad EP rinkimuose apsispręsti buvo kiek sunkiau, o dėl Prezidento turėjo savo nuomonę, nes jo palaikytas kandidatas perkopė į antrąjį turą.

Jaunimo pirmajame ture buvo rekordiškai daug, jaunas vyras DELFI teigė, kad tikisi tokio paties aktyvumo ir antrajame ture. „Labiau domisi ir supranta, kad nuo jų daug kas priklauso“, – teigė vyras.

Kitas DELFI kalbintas pašnekovas taip pat džiaugėsi, kad apsisprendė lengvai, o balsavimą iš anksto pasirinko todėl, kad nenorėjo trukdyti sekmadienio.

Savivaldybėse balsuojantys rinkėjai rinkimų organizatoriams turės pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Balsavę gaus voko priėmimo kvitą su užklijuotu specialiu ženklu.

Rinkimų dieną, gegužės 26-ąją, balsavimas taip pat vyks nuo 8 iki 20 valandos. Vėliau naktį bus skaičiuojami balsai.

Antrajame ture dėl Prezidento posto rungiasi du kandidatai: Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidatė Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda.

Europos Parlamento rinkimuose kandidatuoja šie sąrašai: Visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Visuomeninis rinkimų komitetas „Lemiamas šuolis“, Lietuvos centro partija, „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“, Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir Partija Tvarka ir teisingumas.

Atvykusiems balsuoti bus išduodami 2 balsavimo biuleteniai, skirti balsavimui už Lietuvos Respublikos Prezidentą ir rinkimams į Europos Parlamentą.

Pildant Respublikos Prezidento rinkimų biuletenį, rinkėjas galės pažymėti vieną kandidatą į Lietuvos Respublikos Prezidentus iš rinkimų biuletenyje pateiktų dviejų kandidatų sąrašo. Kandidatai į Respublikos Prezidentus rinkimų biuletenyje išdėstyti abėcėlės tvarka.

Rinkimų į Europos Parlamentą biuletenyje vertikaliai bus išdėstyti kandidatų sąrašai. Rinkėjas galės pažymėti vieną kandidatų sąrašą, o biuletenio apačioje bus 5 langeliai, kuriuose rinkėjai turės teisę įrašyti pasirinkto sąrašo kandidatų numerius, t. y. pasirinktiems kandidatams suteikti reitingo balus. Reitinguoti nėra privaloma. Rinkėjui nesuteikus reitingo balų, bus laikoma, kad jis išreiškė pritarimą partijos, visuomeninio rinkimų komiteto ar koalicijos sudarytam kandidatų sąrašo eiliškumui.