Šeštadienio vidurdienį Tauragės miesto centre Garbės sargybos kuopos parodomąja programa, lydima NATO Oro policijos misiją atliekančių Vengrijos naikintuvų skrydžio atidaryta Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė. Į miesto centre esantį parką atvyko daug karinės technikos, ginkluotės ir karinės įrangos, kurią šventės lankytojams pristatė Lietuvos ir Lietuvoje dislokuotų NATO sąjungininkų kariai.

„Tikiuosi, kad Tauragės gyventojams Lietuvos kariai nesukelia didelės nuostabos, nes mieste įsikūrusi Krašto apsaugos savanorių pajėgų kuopa, o kaimynystėje - Sakalinės kaime - dislokuotas Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas, tačiau esu tikras, kad tiek Lietuvos ir kitų NATO šalių karių, tiek šiuolaikinės karinės technikos ir ginklų Tauragėje dar nėra buvę. Tai ir buvo vienas iš argumentų pasirenkant pagrindinę kariuomenės ir visuomenės vienybės šventę šiemet surengti būtent Tauragėje“, - apie sprendimą pagrindinei metų šventei pasirinkti Tauragės miestą sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Kariniame miestelyje savo ginkluotę, karinę techniką ir įrangą visuomenei pristatė visų rūšių Lietuvos kariuomenės pajėgos, vyko įvairios rungtys ir estafetės, buvo pristatomi tarnybos Lietuvos kariuomenėje būdai.

Netoli parko esančiame stadione lankytojus traukė mieste nusileidęs Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS-365 „Dauphin“, vyko kariuomenės ir visuomeninių meno kolektyvų koncertai. Lankytojams buvo pristatomos ir istorinės ekspozicijos - nuo XIV a. kario iki Nepriklausomybės kovų ir partizanų laikotarpio ginkluotė ir ekipuotė.