I.Marcinonienės teigimu, pastarosiomis dienomis debesys gana apgaulingi. Atrodo, kad netrukus pasipils lietus, tačiau geriausiu atveju iškrenta vos keli lietaus lašai.

„O visoje Lietuvoje, bent jau pirmoje dienos pusėje, palijo. Prie Nidos iškrito du milimetrai. Tai jau pats didžiausias kiekis, šiaip labai mažai lietaus, tik katino ašaros, kaip sakoma liaudyje. Rytiniams rajonams, deja, net nekliuvo lietaus. Ketvirtadienį jau tikrai atrodė, kad kaupiasi debesys ir turbūt palis Vilniuje. Deja, buvo tik lietaus imitacija. Aukštaitijoje lietaus nebuvo. Mūsų orai yra tokie, net ir tos kelios šaltesnės dienos yra visiškai įprastas reiškinys. Praėjusi ir ši savaitė sausa, bet šaltoka, nebent kai kurie rajonai sulaukė lietaus, bet didesnėje šalies dalyje buvo labai sausa. Gegužę turėjome šalnų. Šiuo metu ir artimiausią savaitę galima pamiršti šalnas. Tiesa, yra buvę, kad šalnų turėjome net ir birželio mėnesį, net ir liepą yra buvę šalnų, bet svarbu paminėti, kad šiuo metu yra išaugęs gaisringumas. Jau 22 regionuose turime pasiektą penktą klasę, tai yra labai pavojinga“, - DELFI sakė sinoptikė.

Ji taip pat tikino, kad lietus yra visai netoli Lietuvos, tačiau gali būti, kad mes jo taip ir nesulauksime.

„O lietus yra visai šalia, Baltarusijoje. Ten griaudi perkūnijos, liūtys gana vasariškos. Galima sakyti, kad netoli mūsų kariauja anticiklonas, kuris yra išsiplėtęs virš Skandinavijos ir tie pietiniai ciklonai. Artimiausiu metu sulauksime šilto ir drėgno oro, bet viskas priklausys nuo ciklono, kuris yra šiaurinėje dalyje“, - DELFI laidoje sakė sinoptikė.

I.Marcinonienė taip pat daugiau papasakojo apie savaitgalio orus.

„Bus tikrai labai tvanku“, - pabrėžė I.Marcinonienė.

Anot jos, šalį užplūs dar šiltesnių oro banga, todėl temperatūra įdienojus pakils iki 20-25 laipsnių šilumos. Šilčiausia diena turėtų būti Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskrityse. Orui šylant rytų, pietryčių vėjas pamažu sustiprės iki 7-12 m/s. Sekmadienio dieną rytinėje šalies pusėje debesys sklaidysis, o vakarinėje įdienojus ims sparčiai augti lietaus kamuoliniai debesys. Po pietų vietomis, daugiausia Žemaitijoje, numatomos trumpos liūtys su perkūnija.

Tiesa, moteris tikina, kad pirmadienį sulauksime ypač šilto oro - gali įkaisti net iki 28 laipsnių.

„Naktį temperatūra pažemės tik iki 11-16, dieną šoktelės iki 23-28 laipsnių šilumos. Šilčiausia diena vėl bus Panevėžio, Kauno ir Alytaus apskrityse“, - pabrėžė I.Marcinonienė.

Sinoptikė, paklausta apie galimas orų anomalijas gegužės mėnesį, tikino, kad orų kontrastai vis dar yra galimi.

„Šalnos priklauso nuo dirvožemio, nuo mikroklimatinių sąlygų. Jeigu pernai balandis buvo labai šiltas ir drėgnas, tai šiemet jis ypač sausas, turėjome ir šalnų, ko praėjusiais metais nebūdavo“, - DELFI laidoje sakė sinoptikė.