„2016 m. pavasarį arba vasarą jis (susitikimas - DELFI) buvo. Mes ruošėmės rinkimams. Buvome pakvietę ir Kuodį, ir Maldeikienę. Susitikinėjome su visais tais, kurie viešojoje erdvėje pasisakydavo ekonomikos klausimais. Toks susitikimas buvo – jis buvo trijų žmonių, kurie neturėjo, ką slėpti. Man dabar linksma pagalvojus, kad mes tuo momentu buvome tokie svarbūs, kad kažkas fotografavo. Bet su dabartimi tai nieko bendro neturi“, - juokėsi R. Karbauskis.

S. Jakeliūnas taip pat sakė, kad susitikimas su G. Nausėda vyko prieš 2016 metų Seimo rinkimus.

„Mes bendravome ir su kitais ekonomistais, taip pat ir su Raimondu Kuodžiu, su Aušra Maldeikiene. Tai vienas tų susitikimų įvyko ir su G. Nausėda“, – pasakojo jis.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas negalėjo paaiškinti, kodėl ši nuotrauka viešojoje erdvėje pasirodė būtent dabar.

„Klauskite tų, kurie ją įkėlė – klauskite tų, kurie tai padarė. Nėra problemos, tik klausimas, kodėl dabar“, – svarstė jis.

S. Jakeliūnas nurodė, kad susitikimas įvyko vienoje Vilniaus centre esančių kavinių. „Pagal interjerą galima pasižiūrėti“, – sakė jis.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis yra sakęs, kad rinkimuose tikrai nebalsuos už Ingridą Šimonytę, o, ar balsuos už G. Nausėdą esą dar nenusprendė. Jis patikino, kad rinkiminiu periodu su kandidatu susitikti neketinąs.

G. Nausėda: tai Šimonytės rinkimų štabo taktika

Pats G. Nausėda 15 min.lt žurnalistams iš pradžių teigė, kad susitikimas įvyko 2018 m., vėliau patikslino, kad 2016 m. DELFI susisiekus su kandidatu į prezidentus jis pabrėžė, kad nuotrauka tikrai daryta 2016 m. susitikimo metu.

„2016 metų rugsėjo pirmoji pusė, mes kalbėjome apie Roberto J. Shillerio knygą, kuri tuo metu buvo išleista lietuvių kalba, ir ponas Jakeliūnas dalyvavo jos išleidime, todėl dabar tiksliai galiu datuoti, pasižiūrėjęs, kada Shilleris atvyko į Lietuvą pristatyti tos knygos. Tai įvyko 2016 m. rugsėjo viduryje, reiškia, susitikimas turėjo vykti šiek tiek anksčiau“, – tikino G. Nausėda.

Paklaustas, koks buvo susitikimo tikslas, G. Nausėda teigė, kad S. Jakeliūnas jam norėjo padovanoti Roberto J. Shillerio knygą ir pakviesti į knygos pristatymą. Anot jo, tai taip pat buvo pirmas gyvas jo susitikimas su R. Karbauskiu.

Nuotraukos išplatiną socialiniame tinkle prieš antrąjį rinkimų turą G. Nausėda pavadino I. Šimonytės rinkimų štabo taktika.

„Aš manau, kad tai kitos konkurentės rinkimų štabo taktika pamėginti palaikyti tą nuotrauką, pabandyti sukelti iliuziją, kad toks susitikimas galėjo įvykti dabar. Apskritai mąstant, reikėtų būti visiškai keistais piliečiais, kurie nuspręstų šiuo metu susitikti pasikalbėti. Tiesiog juokinga“, – DELFI teigė G. Nausėda.

Kandidatas neatmetė galimybės, kad panašių, jo vertinimu, rinkiminės kovos metodų rinkėjai prieš antrąjį turą gali pamatyti ir daugiau.

„Vakar buvo išbandytas kitas rinkiminės kovos elementas, ponios Juknevičienės išpuolis, šiandien turime nuotrauką, rytoj turėsime vėl kažką. Na linksma gyventi ir tai rodo, kokiomis priemonėmis kai kurios partijos supranta rinkimų kovos egzistavimą. Turbūt dabar aš geriau suprantu ir ponios Šimonytės pasisakymą apie tai, kad prieš antrąjį rinkimų turą visos priemonės bus naudotinos. Aš cituoju jos frazę iš jos feisbuko. Tai dabar matau, kad visos priemonės naudotinos“, – teigė G. Nausėda.

Kandidatas pridūrė, kad jo rinkimų štabas esą nesiruošia „pilti purvo“.

Šimonytės štabas apgailestauja dėl „nepagrįstų insinuacijų“

Kandidatės į prezidentus Ingridos Šimonytės štabo komunikacijos vadovė Giedrė Balčytytė išreiškė apgailestavimą „dėl kandidato į prezidentus nepagrįstų insinuacijų apie neva štabo platinamas jo fotografijas“.

„Šiuo intensyviu laikotarpiu daugiausia dėmesio skiriame savo kampanijai ir žinios skleidimui, susitikimams su rinkėjais, o domėtis kito kandidato susitikimų istorija tikrai neturime laiko“, – teigė G. Balčytytė.