Šalies vadovė tvirtino, kad jos nestebina laikysena atsitraukti nuo ankstesnių grasinimų, nes dabartinė valdančioji dauguma seniai nesilaiko žodžio.

„Tas nuomonės keitimas nestebina, žodžio seniai šie valdantieji nesilaiko. (...) Postų ir valdžios jie nepaliks, o viso kito net neįdomu klausytis“, – žurnalistams penktadienį Vilniuje sakė D. Grybauskaitė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba penktadienį Kaune turėtų rengti balsavimą dėl pasitikėjimo partijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu ir jos deleguotu ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Prieš praėjusią savaitę vykusius prezidento rinkimus R. Karbauskis ir S. Skvernelis tvirtino, kad partijai pralaimėjus šiuos ir Europos Parlamento rinkimus ji trauksis iš valdžios. Pats premjeras sakė atsistatydinsiąs liepos 12 dieną.

Tačiau antradienį „valstiečių“ frakcijai Seime išreiškus pasitikėjimą premjeru ir nusprendus likti valdančiojoje daugumoje, premjeras tvirtino dar galvosiąs, kaip elgsis išrinkus naują prezidentą – ar grąžins įgaliojimus ir paskui vėl sieks formuoti Ministrų kabinetą, ar atsistatydins.

Prezidento rinkimuose S. Skvernelis liko trečias.

Paklausta, ar šiuos rinkimus pralaimėjęs S. Skvernelis gali likti premjeru, D. Grybauskaitė teigė: „Tai kad jis ne į premjerus kandidatavo“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi didžiausią frakciją, jai priklauso 50 narių. Seimui vadovauja frakcijai nepriklausantis „valstietis“ Viktoras Pranckietis.