Politikas tai padarė interviu su žurnalistu Laimučiu Geniu vietos laikraštyje „Mano Druskininkai“.

Pastarąjį leidinį finansuoja Druskininkų savivaldybės viešoji įstaiga. Jis leidžiamas 10 tūkst. egzempliorių tiražu ir nemokamai platinamas gyventojams į namus bei verslo įmonėms.

Minėtas interviu nėra pažymėtas kaip politinė reklama.

Interviu su R. Malinausku spausdinamas ir tinklalapyje manodruskininkai.lt.

Nors R. Malinauskas tekste tiesiogiai neįvardija Nausėdos pavardės, į žurnalisto klausimą, ar turi vilties, jog vienas iš dviejų kandidatų, pasiekusių rinkimų finalą, gali ką nors pakeisti mūsų valstybėje, Druskininkų meras teigia: „Vertinant kandidatus, patekusius į antrąjį Prezidento rinkimų turą, vienareikšmiškai pasisakau už tą, kuriam daugiausia balsų atidavė ir druskininkiečiai.“

Pirmajame prezidento rinkimų ture Druskininkų rinkimų apygardoje laimėjo Gitanas Nausėda, surinkęs 31,65 proc. rinkėjų balsų, antra liko Ingrida Šimonytė su 29,90 proc., o mero R. Malinausko pirmajame rinkimų ture paremtas Saulius Skvernelis surinko 24,65 proc. druskininkiečių balsų.

„Paramos pirmiausia prašau Lietuvos žmonių. Jų parama ir sprendimas ateiti balsuoti – man svarbiausia. Negaliu niekam uždrausti manęs remti. R.Malinauskas išsakė savo nuomonę, jo balsas yra toks pat, kaip ir bet kurio kito Lietuvos piliečio. Apie tai su juo nekalbėjau“, – teigia pats kandidatas G. Nausėda.

R. Malinauskas – ne vienintelis Dzūkijos politikas, išreiškęs paramą kandidatui G. Nausėdai. Dar prieš pirmąjį rinkimų turą viešai už šį kandidatą agitavo ir buvusio Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio įkurtas judėjimas „Pirmyn!kartu mes galime“ bei asmeniškai pats A. Margelis.

Įrašais su G. Nausėdos palaikymu socialiniuose tinkluose dalijosi ir A. Margelio judėjimo nariai, tarp jų – ir buvęs A. Margelio judėjimo įkurto rinkimų komiteto savivaldos rinkimų koordinatorius Artūras Juškauskas, su šiuo komitetu į Lazdijų rajono tarybą išrinkta Odeta Lenkauskienė ir kiti.

Vietos Liberalų sąjūdžio Lazdijų skyrius irgi viešai skelbia remiantys kandidatą G. Nausėdą.
A. Margelis reiškia paramą G. Nausėdai