Už projektą balsavo 66 Seimo nariai, prieš - 1, 6 parlamentarai susilaikė.

Pagrindinis įstatymo projekto tikslas - sukurti galimybes užsienio piliečiams steigti ir valdyti įmones neatvykstant į Lietuvą.

Komentuodamas galimas kibernetinio saugumo problemas, vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sakė, kad mato daugiau galimybių nei problemų.

„Nusprendėme, kad geriau stiprinti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos gebėjimus ir įkurti atskirą poskyrį, kuris kontroliuotų ir stebėtų, nei blokuotų tokią galimybę“, - pridūrė jis.

VRM pateiktame aiškinamajame rašte teigiama, kad e. rezidento statusą turinčiam asmeniui būtų išduota e. atpažinties priemonė, su kuria jis galėtų naudotis visomis Lietuvos elektroniniu būdu teikiamomis administracinėmis, viešosiomis ir komercinėmis paslaugomis - tiek siūlomomis šiuo metu, tiek sukurtinomis ateityje.

Detalią tvarką, reglamentuojančią užsieniečio prašymo dėl e. rezidento statuso įgijimo nagrinėjimą, e. rezidento statuso įgijimą ir netekimą, e. atpažinties priemonės išdavimą ir keitimą, šių procedūrų terminus, nustatys vidaus reikalų ministras, suderinęs su užsienio reikalų ministru.