„Ramūnas Karbauskis sako, kad asmeninio pokalbio su Jumis nebuvo dėl galimybės perimti valdžią. Norėtumėte tokio pokalbio?“ – laidoje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko G. Landsbergio paklausė laidos vedėjas Arnas Mazėtis.

„Vienareikšmiškai. Jeigu jis mano, kad yra apie ką kalbėti, aš irgi manau, kad yra. Klausimas, ar kas nors keisis po Europos Parlamento rinkimų, nes Saulius Skvernelis irgi atsiima savo žodžius. Reikia turėti omenyje, kad įgaliojimų grąžinimas nėra atsistatydinimas. Jis turi aiškiai pasakyti. Dėl valstybės visada gerai kalbėti“, – atsakė G. Landsbergis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis R. Karbauskis teigė, kad G. Landsbergis jau viską pasakė, todėl ir nėra apie ką daugiau šnekėti.

Gabrielius Landsbergis

„Aš pirmas pasakiau, kad Europos Parlamento (EP) rinkimai ir Prezidento rinkimų pirmasis turas mums yra labai svarbūs dėl pasitikėjimo. Po to buvo pradėta vieša diskusija, Gabrielius Landsbergis dalyvavo debatuose, kur jis labai aiškiai pasakė, kad dabar kol kas valdžios neims. Labai aiškiai pasakė“, – teigė R. Karbauskis ir pabrėžė, kad kalbėdamas apie pasitraukimą buvo įvardijęs dvi situacijos dedamąsias: Prezidento rinkimus ir Europos Parlamento rinkimus. Pastarieji dar nėra įvykę. Vis dėlto, R. Karbauskis jau kalba apie tai, kad nesitrauks iš valdančiosios daugumos ir paaiškina, kodėl taip įvyko – jo teigimu, „valstiečiai“ persigalvojo tik todėl, kad konservatoriai nepanoro prisiimti atsakomybės.

Gabrielius Landsbergis
Vienareikšmiškai. Jeigu jis mano, kad yra apie ką kalbėti, aš irgi manau, kad yra.

„Po tų pareiškimų vakar, kai buvo aišku, kad niekas atsakomybės nesiims, mes šnekame jau negalvodami, kaip pasibaigs EP rinkimai. Šnekame dėl to, kad suprantame, kad niekas nesiima atsakomybės, – tvirtino LVŽS lyderis. – Premjeras geras, konservatoriai atsakomybės nesiima – tai pasakė pats Gabrielius Landsbergis.“

„Jis galvoja, kaip tai veikia rinkėjus ir staiga sako: aš galiu šnekėti. Apie ką šnekėti? Tu viską pasakei: atsakomybės prisiimti nenori. Mes dirbame. Vyriausybė negali nedirbti, – kalbėjo R. Karbauskis. – Mes ir vakar būtume kitaip šnekėję, jei būtų pasakę, kad konservatoriai pasirengę prisiimti atsakomybę iki eilinių Seimo rinkimų formuoti Vyriausybę.“

G. Landsbergio žodžius R. Karbauskis vertina kaip viešuosius ryšius. „Gaunasi viešieji ryšiai. Šiandien jis mane eiliniame straipsnyje išvadino vienaip ar kitaip. Patys mus į tą situaciją stumia, – kalbėjo R. Karbauskis ir priminė, kad yra kalbėjęs, jog jei premjeru bus siūlomas G. Landsbergis, tikrai sulauks „valstiečių“ paramos. – Mes juk pasakėme, jei Landsbergis tampa premjeru, mes už tai balsuosime. Mes tai viešai pasakėme, bet jo atsakymas viešas per televiziją tiesioginiame eteryje buvo: „ne, mes valdžios neimame, koalicijos neformuojame“.

Ramūnas Karbauskis
Jis galvoja, kaip tai veikia rinkėjus ir staiga sako: aš galiu šnekėti. Apie ką šnekėti? Tu viską pasakei: atsakomybės prisiimti nenori. Mes dirbame. Vyriausybė negali nedirbti.

R. Karbauskis pabrėžė, kad „valstiečiai“ dabar lauks naujo valstybės vadovo išrinkimo ir derybų su juo. „Aš neturiu, ką šnekėti su Landsbergiu, neturiu, – tvirtino „valstiečių“ lyderis. – Jei jis būtų pasakęs: aš imuosi, einu, šiandien būtų kita kalba. Mes nežaidžiame, negalime sprendimų priiminėti, atšaukinėti.“

„Ką aš dar iš Landsbergio sužinosiu naujo? Ką jis man papasakos? Man negaila, aš galiu susitikti, bet mes juk vienoje salėje esame kiekvieną dieną. Rytoj būsime aštuonias valandas toje pačioje salėje. Jei yra, ką pasakyti, prieis ir pasakys“, – tvirtino R. Karbauskis, tačiau iš karto pridūrė, kad per dvejus su puse metų G. Landsbergis prie jo yra priėjęs du kartus: dėl vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo ir reformų dėl urėdijų.

Ramūnas Karbauskis

„Mes buvome žeminami dvejus su puse metų, kvailiais ir kuo tik nebuvome vadinami ir dabar tas žmogus, matyt, vadovaudamasis viešųjų ryšių specialistų patarimais, man sako: dabar reikia sėsti pasišnekėti, nes jie randa atsakymus, kuriuos visuomenė priima kaip normalius“, – tvirtino „valstiečių“ lyderis.

R. Karbauskis dar kartą pakartojo, kad, jo nuomone, G. Landsbergiui susitikimo reikia dėl viešųjų ryšių ir pridūrė, kad dar šiandien, trečiadienį, jis skaitė G. Landsbergio pasisakymus straipsnyje, kuriame netrūko kritikos jam pačiam. „Matyt, nebuvo tuo momentu dar pakonsultavę“, – svarstė R. Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis
Ką aš dar iš Landsbergio sužinosiu naujo? Ką jis man papasakos? Man negaila, aš galiu susitikti, bet mes juk vienoje salėje esame kiekvieną dieną. Rytoj būsime aštuonias valandas toje pačioje salėje. Jei yra, ką pasakyti, prieis ir pasakys.

„Valstiečių“ lyderis G. Landsbergiui pasiuntė žinutę: „Prie manęs galima prieiti bet kurią minutę, aš esu toje pačioje salėje, iki manęs yra penkiasdešimt metrų nuo jo. Nėra jokių problemų“.

R. Karbauskis teigė, kad jei konservatorių pirmininkas turi, ką pasakyti, jei dar kažkas nebuvo pasakyta, jei kažkokia paskleista informacija buvo netiksli, tai laukia prieinančio Seime: „Landsbergį visada kviečiu, per jus galiu perduoti linkėjimus, pas mane šnekėtis reikia ne tada, kai viešieji ryšiai duoda nurodymą, kad tas klausimas populiarus, nubėk, pasiūlyk savo balsus, kaip buvo du kartus per šito Seimo istoriją. Matyt, dažnai viešųjų ryšių neužsakinėja, apklausų nedaro. Bet daugiau nė karto nebuvo“.