Pasak socialdemokrato, G. Landsbergis aštria savo retorika tik dar labiau prisidės mobilizuojant „valstiečių“ elektoratą, o tai, tvirtino jis, gali palengvinti tiek „valstiečiams“ Europos Parlemento rinkimus, tiek Prezidento rinkimuose pakenkti Tėvynės sąjungos keliamai Ingridai Šimonytei.

Vertindamas staigiai pasikeitusią Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko nuomonę dėl partijos likimo valdančiojoje daugumoje, LSDP lyderis teigė manantis, kad nuo tokių R. Karbauskio pareiškimų pirmiausia kenčia jo bendražygiai.

„Pats laikas tiems žmonėms, kurie rėmė „valstiečius“ 2016 metais, šiek tiek atsipeikėti ir tą vertinimą parodyti artėjančiuose Europos Parlamento rinkimuose, o po to - ir Seimo rinkimuose“, - Eltai sakė LSDP pirmininkas, pridūręs, kad nuo tokių sveiku protu nelabai suprantamų ir logika paaiškinamų pareiškimų kenčia visi „valstiečiai“ ir kentės dar ne kartą.

Socialdemokratų lyderis taip pat pabrėžia, kad tokie R. Karbauskio veiksmai yra gerai apgalvoti.

„Tai nėra netyčinis pakalbėjimas. Tai yra sąmoningas manipuliavimas žmonių protais, siekiant siaurų partinių tikslų“, - teigia socialdemokratas.

Kita vertus, kalbėjo jis, konservatorių lyderio G. Landsbergio pareiškimai ir „klouno“, „juokdario“ epitetai taip pat yra nesuvokiami, o rinkėjus dėl to galima labai lengvai suerzinti bei sulaukti atitinkamų pasekmių Prezidento rinkimų antrame ture.

„Rinkėjai antrame ture gali rinktis ne nedalyvauti rinkimuose, o paremti taip nemėgstamų konservatorių oponentą“, - sakė G. Paluckas, pridūręs, kad, G. Lansbergiui toliau tęsiant tokią piktdžiugišką retoriką, konservatorių remiamos kandidatės Ingridos Šimonytės šansai antrajame ture stipriai mažės.

„Lietuva rinks prezidentą, o ne Vilnius. Nereikėtų to pamiršti“, - konstatavo socialdemokratų lyderis.

Kartu G. Paluckas atkreipė dėmesį į tai, kad valdžios pasitikėjimo mandatą suteikia žmonės, todėl R. Karbauskio kalbos, kad niekas be jų nenori paimti jo atiduodamos valdžios, yra neracionalios. Pasak jo, be kitų rinkimų, valdžios dalybų tiesiog negali būti.

„Valdžią duoda politikams žmonės balsuodami, o ne Karbauskis dalina valdžią socialdemokratams ar konservatoriams“, - priminė jis ir palinkėjo R. Karbauskiui stabdyti priešų gamybą, veidmainystę bei prisiminti prieš rinkimus deklaruotus skaidrumo principus.

„Nustok, žmogau, meluoti ir nereikės paskui teisintis ir kaltinti kitų“, - trumpai palinkėjo LSDP pirmininkas.

ELTA primena, kad kelias pastarąsias savaites dramatiškai prisiekinėjęs, jog premjero Sauliaus Skvernelio pralaimėjimo Prezidento rinkimuose atveju principingai trauktųsi iš valdančiųjų, R. Karbauskis savo nuomonę staiga pakeitė ir pareiškė, jog plės valdančiąją daugumą.