Laidoje jis taip pat atsakė, kad nemato nieko blogo, kad padėjo Sauliui Skverneliui siekiant Prezidento posto.

„Jeigu jūs pažiūrėtumėte, kai mes vykdėme politinę kampaniją, net opozicija nėra pasakiusi, kad kažkokiu būdu naudojausi pareigomis, ar sukelčiau tokią regimybę, jokiu būdu. Pagalba politinėje kampanijoje nėra kažkokios administracinės pareigos. (…) Šiaip istorijoje yra kampanijų, kurioms vadovavo net partijų lyderiai. Nemanau, kad yra pažeista kažkokia praktika, tai yra pagalba kandidatui, galima tai vadinti štabo vadovu, tai nėra pareigos, dėl kurių kiltų konfliktas.

Priešingai, mes kėlėme sau aukščiausius reikalavimus. Aš turiu vertybių sistemą, su kuria atėjau į politiką, manau, kad mes patyrėme daug bėdų ir žalos dėl to, kad interesų grupės kišosi į politinę sistemą. Dėl to mes daug netekome. Mūsų visuomenė nepagrįstai nukentėjo nuo interesų grupių“, – DELFI laidoje kalbėjo V.Bakas.

Praėję rinkimai V.Bakui jau nebuvo pirmi. Paklaustas, kodėl ėmėsi tokio darbo, politikas sakė, kad nebuvo nei vieno kandidato, kuris atstovautų stiprią vidaus politiką.

„Todėl, kad norėjau ir noriu, kad Lietuva turėtų prezidentą, kuris spręstų sudėtingiausias vidaus politikos problemas kuris atstovautų žmonėms, kuris būtų atsparus interesų grupėms, kuris gebėtų mobilizuoti politinius lyderius, kad mes išsivaduotume iš interesų grupių, kad sumažėtų atskirtis, kuri yra labai didelė. Deja, šiandien iš visų kandidatų nebuvo tokio kandidato, kuris atstovautų vidaus politiką, o užsienio politikoje didžiausi pasiekimai įvykdyti Valdo Adamkaus prezidentavimo laikotarpiu. Saulius Skvernelis yra tas žmogus, kuriam aš padėčiau, nesvarbu, kokios būtų mano pareigos“, – DELFI tikino V.Bakas.

Jis taip pat prabilo apie vieno iš kandidatų Gitano Nausėdos susitikimą su Lietuvos verslo konfederacijos prezidentu Valdu Sutkumi bei Lietuvos kariuomenės vadu Jonu Vytautu Žuku.

Vytautas Bakas

„Man tikrai kelia nerimą, kad jau dabar išaiškėjo, kad vienas iš kandidatų į prezidento postą pradeda nuo to, kad yra prigaunamas susitikinėjęs su agresyviais lobistais, kurie atvedė pas kariuomenės vadą. Mane šokiravo vertinimai, kad čia nieko tokio neįvyko, o neįvyko, nes institucijos nepradeda tyrimo. Tai juk yra ta pati korupcija. Pono Sutkaus atveju interesai mums yra žinomi, jie susiję su tam tikrais stambiais įsigijimais gynybos srityje, o tai tikrai kelia susirūpinimą. (…) Aš labai norėčiau ir tikiu, kad ši Prezidento rinkimų kampanija apeis verslo grupes, kurios įvairiais mūsų valstybės gyvavimo laikotarpiais nevengia pasinaudoti neteisėtu lobizmu. “, – DELFI kalbėjo V.Bakas.

Paklaustas apie tai, kas gali veikti G.Nausėdos prezidentinę kampaniją, jis pabrėžė, kad toks susitikimas neatitinka standartų, kurių galima tikėtis iš kandidato į tokį postą.

„Aš pasakysiu taip, kad tas epizodas su kariuomenės vadu nėra tos politinės kultūros standartas, kuriuo mes tikime, tai nėra tas standartas. (…) Mes nenorime, kad valstybė grįžtų į laikus, kai yra „vairuojama nuo galinės sėdynės“, nenorėtume, kad Prezidentūros duris atidarinėtų tų koncernų vadai, kurie pelnėsi iš valstybės. Tikimės, kad to nebus“, – DELFI kalbėjo V.Bakas.

Visą pokalbį žiūrėkite DELFI laidoje.