Prokuroras siūlo V. Titovui skirti metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimą, jo vykdymą atidedant dvejiems metams.

Prašymą skirti lygtinę bausmę prokuroras motyvavo tuo, kad V. Titovas anksčiau neteistas, dirba bei augina tris mažamečius vaikus.

Kaltinamąjį taip pat prašoma įpareigoti bausmės atidėjimo laikotarpiu būti namuose nuo 22 iki 6 val. bei atsiprašyti nukentėjusiųjų.

Klaipėdos politikas kaltinimas mirusiojo atminimo paniekinimu, kurstymu prieš tam tikrą žmonių grupę ir viešu pritarimu SSRS nusikaltimams ar jų neigimo.

Tyrimas dėl politiko veiksmų pradėtas pernai liepą, kai V. Titovas diskusijoje dėl A. Ramanausko-Vanago atminimo įamžinimo pareiškė, jog partizanų vado iniciatyva buvo nužudyti 8 tūkst. piliečių ir vaikų, o jis pats asmeniškai skelbdavo mirties nuosprendžius.

V. Titovas kaltę neigia ir tvirtina, kad yra persekiojamas už nuomonę.

Jis tikina rėmęsis sovietų teismo sprendimu, tačiau istorikai pabrėžia, kad tai buvo politinė sufabrikuota byla, o tiriant partizanų veiklą negalima remtis vien jų budelių, KGB, bylomis.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra paskelbęs, kad savo pasisakymais V. Titovas sulaužė tarybos nario priesaiką.

Nesulaukęs balsavimo dėl apkaltos jis atsistatydino iš Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos, bet vėl į ją išrinktas per kovą vykusius savivaldos rinkimus.

Nepriklausomoje Lietuvoje teismas reabilitavo A. Ramanauską-Vanagą, po mirties jam suteikti aukščiausi valstybės apdovanojimai.