Patarė tęsti darbus ir užmiršti grasinimus

G.Kirkilas DELFI laidoje tikino, kad Karbauskiui yra pataręs nekartoti tokių grasinimų ir valdančiajai koalicijai tęsti darbus.

„Aš patenku į tą procentą žmonių, kurie galvoja, kad rinkimai buvo geri. Ministrui pirmininkui dalyvauti rinkimuose visada yra labai sunku, jo rezultatas geras, nežinau, kodėl visi aplink taip panikuoja. Žinau, kad aš buvau teisus, kalbėdamas apie Rusnę, jeigu jūs pažiūrėtumėte į Rusnės apylinkę, ten nepavyko ministrui pirmininkui laimėti“, – DELFI kalbėjo G.Kirkilas.

Paklaustas apie tai, kokia situacija laukia po dviejų savaičių, tikino, kad pokyčių bus mažai. Anot jo, tikėtina, situacija visiškai nesikeis ir išrinktas naujas prezidentas į premjerus teiks būtent S.Skvernelio kandidatūrą.

Gediminas Kirkilas

„Po dviejų savaičių bus tas pats, kas yra šiandien. Vieni džiaugsis, kažkas liūdės, bet labai kažkas nesikeis iki liepos 12 dienos, bet ir po to klausimas, ar kažkas keisis. Abu kandidatai jau pasakė, kad jie teiks dabartinį ministrą pirmininką ir aš juos suprantu. Prezidentui reiks pavesti jam eiti ministro pirmininko pareigas tol, kol kažkas nepasikeis Seime. O kad kažkas ten pasikeistų, nematau prielaidų, nepaisant pareiškimų.

Gal Karbauskis ir neblefuoja, gal jis nuoširdžiai tiki, bet nėra taip paprasta net Karbauskiui, jis nėra visagalis. Tokius sprendimus priimti galima tik turint visišką paramą, o šiandien nematau, kad taip yra. Kiti frakcijos lyderiai turi kitokią nuomonę. Aš sunkiai įsivaizduoju, kad būtų kitaip, nes premjerui teks eiti pareigas arba bus paskirtas laikimas premjeras, kuris galėtų eiti pareigas net iki kitų Seimo rinkimų. Aš aišku galiu patarti Ramūnui Karbauskiui, tą ir darau, stengiuosi. Kol kas jis nesiklauso manęs“, – DELFI kalbėjo G.Kirkilas.

Tikina, kad valdžios nesiekia

Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė DELFI laidoje sakė, kad į valdžią konservatoriai nesiveržia, tačiau mato, kad žmonių pasitikėjimas valstiečiais akivaizdžiai slobsta.

„Mes į valdžią nesiveržiame. Keista matyti tokį šantažą iš valdančiųjų, kai yra patikėtas mandatas ir dabar pradedama šantažuoti visuomenę, kad jeigu jūs neišrinksite mūsų ir nepalaikysite, tai lyg iš pasakos viskas atrodo. Mūsų manymu, šie žmonės turi pasitikėjimą, išreikštą balsavimo metu, aišku, matome, kad jis slobsta, bet reikia nubėgti iki finišo. Tikrai nėra siekio atsidurti valdžioje, mes stengėmės paremti protingus sprendimus, o visa kita – uždavinys, kad įstatymuose neatsidurtų blogi dalykai“, – DELFI tikino politikė.

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

G.Kirkilas taip pat pakomentavo savo įrašą socialiniame tinkle feisbuke. Anot jo, sekmadienį bendravo su daugeliu valstiečių, tačiau neišgirdo iš jų, kad pokyčiai būtų laukiami.

„Aš feisbuke paruošiau tokį nedidelį pareiškimą, pasveikinome visus kandidatus ir galvojame, kad darbus reikia tęsti, aistros nuguls palengva ir priimsime sprendimus. Aš negaliu atsakyti už visą valstiečių frakciją, bet nepajutau, kad jie būtų nusiteikę staiga pasitraukti. Manau, kad Karbauskis įsivaizduoja, kad tokiu būdu jis klausia žmonių, ar valstiečiai gerai dirba. Karbauskis, matyt, galvoja, kad kiekvieni rinkimai yra valdančiosios koalicijos įvertinimas, bet taip nėra“, – „DELFI diena“ sakė G.Kirkilas.

R. Morkūnaitės-Mikulėnienės teigimu, R.Karbauskio pareiškimai yra neatsakingi, o pagal dabartines frakcijų sudėtis ji net neįsivaizduoja, kaip galėtų atrodyti valdančioji dauguma.

„Aš neįsivaizduoju, kaip galima pasitraukti iš daugumos, kai tu ir esi dauguma, bet tos dėlionės, pagal dabartines frakcijų sudėtis, sunkiai įsivaizduojamos. Karbauskio pareiškimai yra labai neatsakingi“, – sakė Seimo narė.

Po dviejų savaičių prezidento rinkimų antrajame ture varžysis ekonomistas Gitanas Nausėda ir Seimo narė Ingrida Šimonytė.